elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Gratis adviesgesprek

Verwarmen met aardgas is in de toekomst voor Nederlandse huishoudens niet meer mogelijk. Elektrisch verwarmen geldt als het vanzelfsprekende en duurzame alternatief. Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw woning toekomstbestendig te verwarmen met elektrische verwarming? Wij helpen u graag verder.

Solar Experience Center is dé adviseur, leverancier en installateur voor Midden-Nederland op het gebied van duurzame energie- en verwarmingsoplossingen. De (solar-) oplossingen waar de toekomst om vraagt.

Plan direct een gratis adviesgesprek

Google reviews

4.9/5 op basis van 56 beoordelingen

Maria Den Hartog
Maria Den Hartog
Solar experience center heeft ons enorm geholpen van de week. Al maanden lekkage door verkeerde installatie van zonnepanelen door een ander bedrijf. De lekkages werden erger en kwamen zelfs uit de lamp. Van de week Solar experience gebeld en die zijn met spoed gekomen en hebben ons direct geholpen om alle lekkages te verhelpen! We zijn jullie heel dankbaar!! En we kijken er naar uit om een mooie werkzame installatie te laten maken door jullie.
Peter
Peter
Alles is zeer goed verlopen alsmede ook het het contact en de heren (die alles komen leggen en aansluiten) hebben goed werk afgeleverd. ze denken mee en komen ook met oplossingen of alternatieven
Gert Komduur
Gert Komduur
Solar Experience is een prettig en kundig bedrijf. De communicatie loopt snel en goed. Ze denken mee en staan voor je klaar als je naderhand nog vragen hebt. Topbedrijf!
Bert Brugman
Bert Brugman
We zijn erg tevreden over het hele traject. De uitleg en informatie tijdens de verkoop van de panelen. Het nakomen van de (snelle) levering en de bekwame monteurs die voor de installatie hebben gezorgd.
Jordy Jansen
Jordy Jansen
Solar Experience Center Culemborg heeft bij ons de groepenkast vervangen, zonnepanelen geplaatst en de laadpaal aangelegd. Wegens drukte even moet wachten, maar het is het waard! Vanaf het eerste contactmoment duidelijke afspraken gemaakt, zodat we precies wisten wat ons te wachten stond. Van Jordy en zijn team een duidelijk overzicht van de kosten ontvangen waarna het eigen installatie team alles binnen 1 dag keurig heeft afgerond. Echt een aanrader!
Frank Vd sluis
Frank Vd sluis
Zeer prettig en kundig bedrijf, snel en goed opgeleverd, zou het zo weer door hun laten doen.
Arie van Cuijlenborg
Arie van Cuijlenborg
Nette mannen die onze panelen kwamen installeren, netjes op tijd en keurig werk afgeleverd. De meterkast moest aangepast worden want deze was nog uit de tijd van de dino's. Duidelijke uitleg gehad over het systeem en de vervolg handelingen door ons te doen. Wat ons betreft een 10!
Chiel Van Dorp
Chiel Van Dorp
Afgelopen week zijn er bij ons in Beusichem 18 zonnepanelen op het platte dak geïnstalleerd in combinatie met micro omvormers van Enphase. Vanaf de eerste ontmoeting in de showroom voelde het goed bij Solar Experience Center. Alles werd mij netjes en rustig uitgelegd en er is veel kennis beschikbaar voor technische vragen. Vervolgens werd een schouwafspraak ingepland waar de adviseur keurig op tijd aankwam, er werd gekeken naar mijn specifieke wensen en rekening houdend hiermee werd een definitief plan gemaakt. De jongens die het kwamen monteren gingen veilig te werk en hebben alles netjes aangesloten en schoon achter gelaten. Bij ons heeft Solar Experience Center ook de groepen kast vervangen en voorbereid op de toekomst.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Alle informatie in onze showroom

Ervaar een comfortabele warmte, alsof u zich warmt aan de zon…

Net als de zon dat doet, verwarmt u met de stralingswarmte van infraroodverwarming of ir-panelen geen lucht, maar de mensen, dieren en objecten die in de ruimte aanwezig zijn. Pas wanneer deze de warmte geleidelijk aan de ruimte afgeven wordt ook de lucht verwarmt. De warmte kan heel direct worden gericht en voelt aangenaam en comfortabel. Verwarmen met ir-panelen zorgt als mooie bijkomstigheid ook voor minder lucht-, en daarmee stofverplaatsing.

Plan direct een gratis adviesgesprek

Projecten

van begin tot einde betrokken

Ecaros 2x 360w Eettafel SEC

Ecaros installatie eettafel

Ecaros woonkamer SEC

Ecaros installatie woonkamer

Ecaros Kantoor Gipsplafond

Ecaros installatie zolderkamer

Ecaros installatie badkamer SEC

Ecaros installatie badkamer

Ecaros woonkamer installatie SEC

Ecaros installatie woonkamer + eettafel

Masterwatt Janssen SEC

Masterwatt elektrische radiator

Ecaros installatie Badkamer dakkapel SEC

Ecaros installatie badkamer

Ecaros Gipsplafond kantoor

Ecaros installatie kantoor

Ecaros InfraredFix SEC

Ecaros InfraredFix ophangsysteem

Ecaros 1000w uitbouw SEC

Ecaros installatie kantoorruimte

InfraredFix van Driel

Ecaros InfraredFix ophangsysteem

Ecaros Buitenruimte RAL kleur

Ecaros speciale RAL kleur

elektrisch verwarmen

Ontdek de mogelijkheden voor uw specifieke situatie

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Wat is een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel is een elektrische kachel die veilige stralingswarmte produceert, vergelijkbaar met zonlicht zonder schadelijke UV-straling. Infraroodpanelen stralen lange golf infraroodstraling (IR-C) uit, die objecten, mensen en dieren verwarmt. In plaats van de lucht in een kamer te verwarmen, verwarmen infraroodpanelen eerst objecten en mensen. Mensen en huisdieren ervaren direct een aangename stralingswarmte. Wanneer de objecten zijn verwarmd geven deze langzaam de warmte af aan de ruimte. Dit maakt infraroodpanelen een gezonder en comfortabel alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

Hoeveel kan ik verwarmen met één infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel heeft een gemiddeld stralingsbereik van ongeveer 9,0 m².

Hoe zorgen infraroodpanelen voor minder stof in de lucht?

Infraroodverwarming is een vorm van elektrische verwarming. Wanneer elektrische stroom door het paneel gaat, wordt deze stroom omgezet in infraroodstraling met lange golven (IR-C). Deze straling is onzichtbaar en verwarmt objecten, mensen en dieren. Niet de lucht. Zonder opstijgende, warme lucht ontstaat geen luchtcirculatie. Dit zorgt voor minder stofdeeltjes in de lucht.

Is infraroodverwarming zuinig?

Ja. Infraroodpanelen zijn als product zo gemaakt dat ze maar heel weinig energie nodig hebben om de ruimte te verwarmen. Eenmaal ingeschakeld worden ze erg snel warm. In slecht geïsoleerde panden zijn infraroodpanelen als hoofdverwarming geen goed optie. Bij slechte isolatie zijn muren en objecten erg koud en koelen snel weer af. Infraroodverwarming als hoofd of bijverwarming is geschikt voor goed geïsoleerde woningen, of als bijverwarming van slecht geïsoleerde ruimten.

Wat is het verschil tussen een elektrische radiator en een infraroodpaneel?

Oudere elektrische radiatoren verwarmen de lucht in een kamer door middel van convectie. Dit wil zeggen dat de lucht wordt verwarmd waardoor de temperatuur geleidelijk stijgt. Moderne elektrische verwarming werkt anders omdat er gebruik wordt gemaakt van stralingswarmte. Het design van een radiator wordt gecombineerd met de technologie van infraroodverwarming. Een infraroodpaneel werkt met behulp van stralingswarmte. Het paneel heeft een strak design in wit, een kleur, maar kan ook het uiterlijk hebben van een spiegel of schilderij. Infrarode warmtegolven verwarmen direct objecten, mensen en huisdieren zonder de lucht te verwarmen. U ervaart snel een comfortabele, weldadige warmte. Alsof u van zonnewarmte geniet.

Wat zijn de beste infraroodpanelen om te kopen?

Het selecteren van de beste infraroodpanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw specifieke wensen en behoeften. Dit omvat het formaat en vermogen van de panelen, evenals het type ruimte dat je wilt verwarmen. 

Wij raden de infraroodpanelen van Ecaros en Welltherm aan vanwege hun Duitse kwaliteit en effectieve oppervlakteverwarming in vergelijking met andere panelen op de markt.

Kan ik infraroodverwarming gebruiken als hoofdverwarming?

Ja, het is mogelijk om infraroodverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, vooral in goed geïsoleerde huizen. Infraroodverwarming verwarmt objecten en mensen direct door middel van stralingswarmte, in plaats van de lucht. Hierdoor kan het efficiënter zijn in goed geïsoleerde ruimtes, waar de warmte minder snel verloren gaat.

 

In minder goed geïsoleerde huizen kan infraroodverwarming ook dienen als hoofdverwarming, maar het kan in sommige gevallen beter werken als aanvullende verwarming om het comfort te verhogen. Het is altijd aan te raden om de specifieke kenmerken van je huis te evalueren en advies in te winnen bij onze adviseurs om de meest geschikte verwarmingsoplossing te bepalen.

Wat is het verbruik van infraroodverwarming?

Het energieverbruik van infraroodverwarming wordt beïnvloed door het vermogen van de panelen en de duur van hun gebruik. In het algemeen is infraroodverwarming energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen die gebruikmaken van fossiele brandstoffen.

 

Het vermogen van de infraroodpanelen wordt uitgedrukt in watt (W) en bepaalt de hoeveelheid warmte die ze kunnen produceren. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de panelen genereren. Het energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en wordt bepaald door het vermogen van de panelen en de tijd dat ze ingeschakeld zijn.

 

Infraroodverwarming kan efficiënter zijn omdat het directe stralingswarmte levert aan objecten en mensen, waardoor er minder energie nodig is om de lucht in de ruimte te verwarmen. Het is echter belangrijk om de technische specificaties van de infraroodpanelen te controleren en te overwegen hoe goed de ruimte is geïsoleerd om het energieverbruik nauwkeurig te beoordelen.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming?
 1. Gemakkelijk verwarmen: Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen over het algemeen weinig tot geen onderhoud.

 

 1. Aangenaam verwarmen: Infraroodverwarming biedt gerichte warmte daar waar je het nodig hebt, waardoor het als aangenaam wordt ervaren.

 

 1. Gezond en veilig verwarmen: Infraroodpanelen werken zonder gas en kennen minder brandgevaar. Ze zorgen voor een gezondere binnenlucht kwaliteit doordat ze geen lucht circuleren zoals traditionele verwarmingssystemen.

 

 1. Smaakvol verwarmen: Deze panelen hebben vaak een modern en strak design, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk zijn en passen bij verschillende interieurstijlen.

 

 1. Duurzaam verwarmen: Infraroodverwarming is over het algemeen energiezuinig en duurzaam, vooral als het wordt gebruikt in combinatie met groene stroom. Het directe karakter van infraroodwarmte draagt bij aan een efficiënter gebruik van energie.
Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Infraroodverwarming combineert efficiëntie, esthetiek en functionaliteit. Dankzij de snelle opwarming van ruimtes, lagere operationele kosten en een modern design, vormen infraroodpanelen een voortreffelijke keuze voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en doeltreffende oplossing voor verwarming.

Elektrisch-verwarmen-Welltherm-SEC-2.jpg

Goede redenen om nu al over te gaan op elektrisch verwarmen

 • Verkrijgbaar als opbouw- en inbouwversie en als wand- en plafondmontage
 • Isolatiemateriaal aan de achterzijde houdt de achterwand koel (geen stralingsemissie)
 • Behaaglijke, gerichte stralingswarmte
 • Levensduur: 20-25 jaar
 • Kostenefficiënt door innovatietechniek
 • Mogelijk als hoofdverwarming en bijverwarming
 • Lange levensduur zonder prestatieverlies en onderhoudskosten

Verwarmen met de techniek van infraroodverwarming is nagenoeg onderhoudsvrij en zeer kostenefficiënt. Door te verwarmen met ir-panelen wordt een hogere gevoelstemperatuur van 3 tot 4 graden ervaren, in vergelijking met CV-verwarming. De bijbehorende thermostaat – ook te bedienen via een app, kan dus een paar graden lager instellen. En dat spaart energie.

Of u nu kiest voor infraroodverwarming als hoofd- of bijverwarming, als plafond- of als wandmontage: de toepassingsmogelijkheden van ir-panelen werken in uw voordeel!

Stel uw vraag

Infraroodverwarming van Ecaros en Welltherm

Bij Solar Experience Center zijn we officieel partner van de infraroodverwarming van Ecaros en Welltherm. Deze Duitse merken staan voor een hoogwaardige kwaliteit en innovatie op het gebied van infraroodverwarming. De design ir-panelen doen meer dan verwarmen alleen: ze zijn ook een aanwinst in het interieur. Leverbaar in alle RAL-kleuren, als spiegel, als krijtbord of als ir-paneel schilderij. De nieuwste technieken zorgen ervoor dat u tot 40% op de stookkosten bespaart in vergelijk met conventionele verwarming.


Elektrische radiatoren van Masterwatt

Het design van een, strakke moderne radiator en de directe, weldadige warmte van stralingswarmte…

De elektrische radiatoren van Masterwatt voorzien in zowel convectiewarmte als stralingswarmte. Het zijn dus andere radiatoren dan die u van een CV kent. De verhouding tussen stralings- en convectiewarmte bedraagt minimaal 50/50. Stralingswarmte verwarmt mensen, huisdieren en objecten zoals de zon dat doet. Convectiewarmte verwarmt de lucht. Door twee manieren van verwarmen te combineren in één systeem heeft u het beste uit twee technieken.

 • Geschikt als hoofdverwarming in goed geïsoleerde woningen en ruimten
 • U ervaart direct een aangename warmte
 • Zeer efficiënt als energiezuinige bijverwarming bij lage temperatuur vloerverwarming
 • Nog efficiënter met stroom van uw eigen zonnepanelen

 

Elektrisch bijverwarmen met eigen opgewekte stroom

Net als voor elk ander elektrisch apparaat in huis, kunt u uw zelf opgewekte stroom van zonnepanelen gebruiken om elektrisch bij te verwarmen. Dit wordt in de toekomst nog interessanter wanneer de salderingsregeling vervalt. Bezitters van zonnepanelen kunnen meer van de eigen zonne-energie gebruiken en zo verder besparen op energiekosten. Dit maakt elektrisch verwarmen en bijverwarmen, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming, tot een duurzame oplossing voor de gas-vrije woningen van nu én de toekomst.

Advies op maat over elektrisch verwarmen

Heeft u nog vragen of twijfels over het verwarmen van de toekomst? Wilt u weten hoe u het best kunt omschakelen? Bent u benieuwd hoe het zit met een efficiente inzet van eigen zonne-energie voor het verwarmen van uw woning? Maak dan via deze website, of telefonisch, een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. De experts van Solar Experience Center staan voor u klaar.

Plan een adviesgesprek in!