Hoe je zonnepanelen kunt installeren op je dak

Waarschijnlijk heeft u al diverse zonnepanelen zien liggen op daken. Sommigen zijn zwart, anderen zijn blauw. De een is heel plat en de ander klein. Er zijn inderdaad nogal wat verschillende typen zonnepanelen op de markt.

Mono zonnepanelen

Dit zijn vaak de donkere, zwarte zonnepanelen die u op daken ziet liggen. Herkenbaar aan het ruitpatroon van de zonnecellen. Ze worden ook wel mono kristallijne zonnepanelen genoemd en zijn gemaakt van silicium.

Ze worden onder meer ingezet op kleine daken, vanwege hun hoge en stabiele opbrengst. Daarnaast kiezen mensen ze graag, omdat ze de kleur mooi vinden.

Poly zonnepanelen

Deze panelen zijn blauw van kleur. Ze worden ook wel poly kristallijne zonnepanelen genoemd en zijn gemaakt van silicium. De opbrengst van dit type zonnepaneel is iets lager dan van de mono zonnepaneel. Ze zijn echter wel goedkoper en worden om die reden vaak gelegd op grotere en gunstig gelegen daken.

Dunne film zonnepanelen

Dit zijn grote, effen zwarte panelen. Esthetisch erg mooi, maar niet geschikt voor kleine daken. Ze worden ook wel CIS of CIGS-panelen genoemd.

Het productieproces is een stuk milieuvriendelijker dan bij de mono en poly zonnepanelen. Vooral op erg warme en zonnige dagen presteert dit type zonnepaneel beter. Het heeft 30 jaar garantie en heeft een hoge prestatiegarantie.

Terug naar het overzicht