Zet u ook geregeld de centrale verwarming een graad hoger, terwijl u slechts in 1 ruimte bent? Dat is zonde.
Gelukkig hebben we een oplossing voor u: infraroodpanelen.
Daarmee kunt u uw woning of bedrijfspand heel goed (bij)verwarmen. Dit kan u een energiebesparing tot wel 30% opleveren per jaar.

Nieuwsgierig?

In ons Solar Experience Center in Culemborg adviseren wij u graag over het nut van verwarmen met infrarood verwarming. Geen standaard leveranciersverhaal, maar een goed gesprek over uw verduurzamingsdoelen, wensen en financiële mogelijkheden. Daarnaast kunt u in onze inpandige modelwoning de warmte van infraroodpanelen zelf voelen.

Is infrarood verwarming dé oplossing voor u? Dan plaatsen onze eigen vakkundige monteurs de panelen in uw woning of pand.

Maak een vrijblijvende afspraak in ons
Solar Experience Center of bel voor gratis advies.

Gratis advies
Solar Experience -
Solar Experience -

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is het beste te vergelijken met de warmte van de zon. De zon straalt warmte uit en dat doet een infraroodpaneel ook. Alleen is deze straling niet schadelijk voor uw huid of gezondheid.

Een infrarood paneel verwarmt mensen, vloeren, muren en meubels binnen zijn bereik. Dat bereik is ongeveer 9,0 m2. De verwarmde objecten geven vervolgens weer warmte af aan de lucht, waardoor de ruimte in zijn geheel behaaglijk wordt.

Traditionele verwarming verwarmt de lucht en daardoor duurt het veel langer voor u een aangename temperatuur hebt bereikt. Een paneel warmt snel op en geeft een comfortabele warmte af direct op u. Net als de zon.

Solar experience center -

Infraroodpanelen als hoofdverwarming

In goed geïsoleerde huizen kunt u infraroodpanelen prima als hoofdverwarming inzetten. Zo verbruikt u geen aardgas maar groene stroom voor het verwarmen van uw woning. Dit is voordeliger, milieuvriendelijker én gezonder.

Voordeliger

Door volledig over te stappen op infraroodpanelen kunt u tot 30% energie besparen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen.

Milieuvriendelijker

Fossiele brandstoffen raken op. Infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar (zonne-)energie. Combineert u ze met een zonneboiler of een hybrideboiler, dan kunt u uw woning zelfs volledig aardgasvrij maken.

Gezonder

Traditionele verwarmingssystemen verwarmen namelijk de lucht en laten die circuleren. Met alle schadelijke (stof)deeltjes erin. Infraroodverwarming is ideaal voor mensen met luchtwegklachten en -allergieën. De straling verwarmt mensen en objecten, zonder de lucht en stofdeeltjes te laten bewegen.

Solar Experience Center -

Infraroodpanelen als bijverwarming

Infraroodpanelen als bijverwarming
Is uw huis niet zo goed geïsoleerd? Dan zijn infraroodpanelen ook geschikt als bijverwarming.

Bijvoorbeeld in een ruimte waar u veel bent, zoals een thuiswerkplek of woonkamer. Door een infraroodpaneel op te hangen in zo’n ruimte, kunt u de thermostaat vaak één of meerdere graden lager zetten in het hele huis. Hierdoor verbruikt u minder gas en minder energie.

Het is ook heel goed mogelijk om een infraroodpaneel te gebruiken in een ruimte waar u niet vaak bent, hier kan een lage temperatuur ingesteld worden. Denk aan een garage, badkamer of zolder. U zet de panelen enkel aan als u in die ruimte aanwezig bent en zet de thermostaat daar uit.

Gemak én optimaal energie besparen? Kies dan voor infraroodpanelen met een bewegingssensor. Zo gaat de verwarming vanzelf aan en uit.

Weten hoe u infraroodpanelen het beste in kunt zetten?

Gratis advies

Welke infraroodpanelen zijn er? En waar worden ze geplaatst?

Infraroodpanelen zijn over het algemeen kleiner dan radiatoren en veel mensen vinden ze mooier. Voor het beste effect hangen we ze aan het plafond, maar ze kunnen ook aan de muur.

Het is ook mogelijk om uw infraroodpanelen te verbergen. Bijvoorbeeld in een spiegel in uw badkamer. Of in het glas van een foto of schilderij aan de muur. Dat is pas een stralend gezicht!

ThermoShield verf

Het keramische filter van ThermoShield is een zeer effectieve afwerking van binnenwanden en plafonds. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons

Solar experience center -

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg