Laadpalen-Peblar-SEC

Laadpalen

U wilt nu en in de toekomst verzekerd zijn van het eenvoudig en comfortabel kunnen laden van uw e-auto of hybride voertuig? Kies voor een laadstation die op uw gebruik en een duurzame toekomst is ingericht.

Laadpalen worden steeds slimmer en bieden meer innovatie functies en mogelijkheden. Kiest u voor een intelligente laadinstallatie met load balancing en load management? Voor ‘inpluggen, laden en rijden’ met een eenvoudige installatie, of wilt u uw laadsysteem duurzaam combineren met zonnecollectoren? Solar Experience Center is een one-stop-shop voor informatie, advies, levering en installatie op het gebied van verduurzaming in en rondom de woning.

Voor u betekent dit dat alles goed en duidelijk geregeld wordt door één ervaren kennispartner. U profiteert van complete service, verzorgd door een vast team. Bovendien zijn we uitsluitend partner van bewezen, hoogwaardige koplopers op het gebied van laadtechnologie. Dat laadt nu, en in de toekomst, wel zo prettig!

Plan direct een gratis adviesgesprek

Google reviews

Michel van Zuilen
12 augustus 2024
Google Logo
Top bedrijf, fijne vakbekwame medewerkers en snelle/ goede service.
Bas van Hunnik
10 juni 2024
Google Logo
Goede service, duidelijke afspraken en een prettige afhandeling. keurige prijs kwaliteit verhouding. Zeer tevreden!!
Gert Komduur
22 april 2024
Google Logo
Solar Experience is een prettig en kundig bedrijf. De communicatie loopt snel en goed. Ze denken mee en staan voor je klaar als je naderhand nog vragen hebt. Topbedrijf!
Jordy Jansen
12 maart 2024
Google Logo
Solar Experience Center Culemborg heeft bij ons de groepenkast vervangen, zonnepanelen geplaatst en de laadpaal aangelegd. Wegens drukte even moet wachten, maar het is het waard! Vanaf het eerste contactmoment duidelijke afspraken gemaakt, zodat we precies wisten wat ons te wachten stond. Van Jordy en zijn team een duidelijk overzicht van de kosten ontvangen waarna het eigen installatie team alles binnen 1 dag keurig heeft afgerond. Echt een aanrader!
Laadpalen-SEC-Veton-Wall

De voordelen van laadpalen met zonnepanelen

Alle informatie in onze showroom

Superslim omgaan met energie en goedkoper uw e-auto of hybride auto laden? Dit kan door het laadstation te koppelen aan uw zonne-energiesysteem. Daar zijn vaak ook veel vragen over. Juist overdag, wanneer de meeste stroom wordt opgewekt, bent u mogelijk met uw auto onderweg. Gebruikmaken van de zonne-uren wanneer dit kan, maar ook een thuisbatterij biedt hierin oplossingen. Daarnaast biedt een bidirectional laadsysteem mogelijkheden. Een bidirectioneel laadsysteem kan niet alleen stroom aan de batterij van de auto leveren, maar ook omgekeerd. De batterij fungeert dan als energiebron richting het net. Uw elektrische auto kan zo gebruikt worden als mobiele energieopslag. Wij adviseren u hier graag over.

Plan direct een gratis adviesgesprek

Projecten

van begin tot einde betrokken

Peblar laadpaal - header

Peblar laadpaal Plus Culemborg

Model:

Peblar Plus

Lengte kabel:

7 meter

Easee laadpaal Geldermalsen

Model:

Easee

Laadvermogen:

22 kW

Lengte kabel:

7 meter

Laadpalen - groepenkast

Ontdek de mogelijkheden voor uw specifieke situatie

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek
Laadpalen-Veton-One-SEC-1

Aan de muur of in de tuin?

Wallbox of laadpaal, wat is de beste keus? Laadpalen worden vrij in de ruimte geplaatst, terwijl wallboxen doorgaans een vaste bevestiging aan de muur van bijvoorbeeld een garage of carport hebben. Beide systemen bieden u een snellere laadtijd en meer veiligheid dan laden via het stopcontact. Voor extra laadgemak zijn veel laadsystemen te bedienen via een app. Het laden van een of meerdere elektrische of hybride voertuigen is daarmee volledig te regelen en te beheren.

Overigens is een wallbox ook op een paal te plaatsen. Daarmee combineert u de compactheid van een wallbox met de flexibiliteit van plaatsen zoals met een laadpaal. Bij het kiezen van de juiste installatie en de plaatsingslocatie is het belangrijk om rekening te houden met de bekabeling. De denken wij mee over de voorbereiding op uitbreidingswensen, mocht u in de toekomst meer elektrische voertuigen willen kunnen laden.

Heeft u nog afwegingen te maken over de plaatsing van een wallbox of laadpaal? Wij praten er graag met u over!

Plan direct een adviesgesprek

Welke laadstations vindt u bij ons?

Bij Solar Experience Center draait alles om duurzaamheid. We zijn kennispartner, leverancier en installateur voor het totale duurzaamheidstraject van woningen en het kleinbedrijf. U vind alles, van zonnepanelen tot laadpaal en van elektrisch verwarmen tot hybride warmtepomp, bij ons onder één dak. Alle oplossingen en installaties die wij leveren zijn innovaties van bewezen, hoogwaardige bedrijven. U kiest voor knowhow, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Meer informatie


Peblar Home

De Peblar Home+ is een stijlvolle, compacte en slimme oplossing voor het thuisladen van elektrische en plug-in hybride auto’s. Deze laadpaal combineert robuustheid met een strak design en is bestand tegen ruwe omstandigheden dankzij de stevige behuizing. Met een nominaal vermogen tot 7,4 kW (1-fase) en 22 kW (3-fase) biedt de Peblar Home+ voldoende capaciteit voor zowel particulier als semi-openbaar gebruik. Voor eenvoudig gebruik en snelle laadsessies is de Peblar Home+ uitgerust met een tag in plaats van een app. Bovendien wordt de lader geproduceerd in Nederland en heeft het een koppeling met HomeWizard voor geavanceerd energiebeheer.


Easee Charge Lite

De Easee Charge Lite is een stijlvolle, compacte en slimme oplossing voor het thuisladen van elektrische en plug-in hybride auto’s. De Charge Lite combineert toekomstbestendige technologie met het bekroonde Scandinavische ontwerp van Easee. De Charge Lite is ontworpen om in alle omstandigheden betrouwbaar te presteren. Het heeft een sterke behuizing met een hoge beschermingsgraad IP54, waardoor het bestand is tegen ruwe weersomstandigheden. Met de Charge Lite kunt u veilig en efficiënt laden dankzij de geavanceerde slimme veiligheidsfuncties zoals temperatuursensoren en een zelftestende aardlekschakelaar. Het biedt laadvermogens tot 7,4 kW (1-fase) en 11 kW (3-fase), en is compatibel met alle elektrische voertuigen.


Veton design laadpalen

Veton is een high-end merk uit België, dat design wallboxen en laadpalen levert die vol zitten met slimme technieken. De ontwerpen zijn echt iets bijzonders: strak, trendy en esthetisch. Achter het mooie uiterlijk gaat vergaande innovatie schuil. Veton laadpalen en wallboxen bieden overzicht en laadgemak. Ook de standaardversie beschikt over uitgebreide mogelijkheden om het laadpunt te sturen vanuit een domotica-systeem en/of OCPP compatibele platforms zoals Mobiflow of E-Flux.

Over welke laadpaal of wallbox het best bij uw eisen en wensen past, daarover komen we graag met u in gesprek. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met een van onze experts of plan een bezoek aan onze showroom in.

Kom langs in onze showroom

Wallbox of laadpaal laten installeren?

Stopcontacten en de bedrading ervan, zijn niet gemaakt om gebruikt te worden voor het opladen van een elektrische auto. Een wallbox of laadpaal is een veiliger, duurzamer en efficiënter alternatief. Over welke laadsysteem de toekomst heeft, u voordeel biedt en bij uw wensen past, daarover geven wij u maatwerk advies.

Een wallbox of laadpaal aanschaffen die voor de toekomst en uw laadgemak gemaakt is? Maak een afspraak voor een uitgebreid adviesgesprek. Onze experts nemen de tijd om u optimaal te adviseren.

Plan een adviesgesprek in!

Veelgestelde vragen

Welke merken laadpalen biedt Solar Experience Center aan?

Wij leveren en installeren de laadpalen van de merken Peblar, Veton en Easee.

Waarom kiezen voor een wallbox?

Een wallbox is een oplaadunit die wordt aangesloten op een speciaal beveiligde elektrische toevoerlijn voor thuisgebruik. Uw e-auto of hybride voertuig kan daarmee snel en veilig worden opgeladen via het elektriciteitsnet. De voordelen zijn: een snelle laadtijd, geen laadverlies, laadgemak en overzicht via een app en nooit meer zoeken naar een openbare laadlocatie bij uw woning of bedrijf. Laden wordt nog effectiever wanneer de stroom wordt opgewekt via eigen zonnepanelen.

Waaruit bestaat een wallbox?

Een  bestaat uit een robuuste, waterdichte behuizing, bedrading, een laadregelaar voor elektrische voertuigen, en elektrische veiligheidsfuncties. De meeste wallboxen voorzien ook in een Bluetooth-, LTE- of WiFi-modules en een kaartlezer.

Hoe snel laadt een laadpaal of wallbox?

De laadsnelheid wordt beïnvloed door verschillende factoren. Waaronder de stroomsterkte en het aantal fasen. Ook spelen de boordladerprestaties van de auto een rol. Het laadvermogen van de wallbox of laadpaal wordt gemeten in kW. Het type aansluiting varieert; type 2 is standaard in Europa, terwijl sommige oudere auto’s type 1 hebben en een adapter vereisen. De batterijcapaciteit en de kwaliteit van de bedrading zijn ook van invloed. Ten slotte kan de temperatuur en de conditie van de batterij de laadsnelheid beïnvloeden. Bij lage temperaturen daalt de laadsnelheid.

Welke laadpaal of wallbox heet mijn e-auto nodig?

De locatie waar u wilt kunnen laden speelt een rol, zoals plaatsing bij een carport, in de tuin of garage. Daarnaast is de boordlader van de elektrische auto bepalend. De laadpaal of wallbox moet naadloos kunnen samenwerkt met de boordlader van uw elektrische of hybride voertuig. Het laadvermogen van de wallbox of laadpaal moet namelijk minstens zo hoog zijn als dat van de ingebouwde lader van de auto. Wanneer de laadvoorziening een hoger vermogen heeft dan de boordlader, is dat geen probleem, omdat de boordlader een stroomregelaar heeft. Op dit moment bieden wallboxen met een laadvermogen van 11 kW het beste compromis tussen laadsnelheid en installatiecomplexiteit. Zelfs grote batterijen kunnen hiermee volledig worden geladen.

Kun je thuis opladen met behulp van zonnepanelen?

Een laadpaal bij huis is al een prettige gedachte, maar het wordt nog interessanter als je zonnepanelen hebt. De energie van deze panelen kun je namelijk uitstekend gebruiken om de accu van je auto op te laden, en dat kost vrijwel niets. Als je nog geen zonnepanelen hebt, is het zeker de moeite waard om te overwegen. Het kan meer dan honderd euro per maand besparen op je elektriciteitskosten als je je auto via zonne-energie kunt opladen. Deze besparing loopt aanzienlijk op als je dit enkele jaren volhoudt.

Hoe zit het met de oplaadsnelheid?

De oplaadsnelheid wordt onderscheiden in 1-fase laden en 3-fase laden, waarbij 3-fase laden krachtiger en sneller is dan 1-fase laden. Belangrijk: niet alle auto’s ondersteunen de snellere laadmethode, en niet alle huizen hebben standaard de mogelijkheid om 3-fase laden te ondersteunen. In de handleiding van je auto kun je zien of deze geschikt is. Om de stroomvoorziening in je huis te controleren, kun je naar je elektriciteitsmeter kijken. Staat er 220v of 230v? Dan heb je een 1-fase aansluiting. Bij een 3-fase aansluiting zie je 3x220v/230v of 380v/400v vermeld.

Waar moet ik op letten bij een thuislaadpunt?
  • Locatie: Bepaal waar de laadpaal geïnstalleerd moet worden; doorgaans geldt dat een locatie dichter bij de meterkast kostenefficiënter is.
  • Voedingskabel: Overweeg de route van de voedingskabel van de meterkast naar het laadpunt, en bekijk of er een kruipruimte beschikbaar is of dat er graafwerk nodig is.
  • Meterkast: Controleer of er voldoende fysieke ruimte is en of het vermogen toereikend is.
  • Verrekening: Beslis of je een vergoeding wilt ontvangen van gebruikers voor de geladen kWh.
Ontvang ik subsidie voor de aanschaf van een zakelijke laadpaal?

Bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal ontvang je 36% terug van het bedrag op de factuur boven de € 2500,-. Bovendien kun je de laadpaal willekeurig afschrijven.

Wat houdt load balancing in bij laadpalen?

Load balancing is een aanvullende functie bij veel laadpalen die zorgt voor een communicatieve verbinding tussen de laadpaal en de meterkast. Deze verbinding stelt de laadpaal in staat om te communiceren met de meterkast, waardoor de laadpaal inzicht krijgt in de beschikbare stroom en het stroomverbruik.

Waarom is het niet aan te raden om via het stopcontact te laden?

Een stopcontact kan maximaal 1-fase 10A leveren, maar is niet ontworpen om deze continue piekbelasting op een veilige manier te handhaven. Hierdoor kan het leiden tot gesmolten wandcontactdozen en andere ongewenste scenario’s.

Wat is de optimale locatie voor een thuislaadpaal?

Dat hangt sterk af van de lay-out van je huis. Als je een garage hebt, is het eenvoudig om een wallbox in de garage te installeren. Geen garage? Dan kun je overwegen om een laadpaal op een discrete plek vanaf de straat te plaatsen. Zorg ervoor dat je de laadpaal dichtbij het stopcontact van je auto plaatst.

Kan ik een laadpaal installeren in een huurhuis?

Vooral als er geboord moet worden in dragende muren, kan het plaatsen van een thuislaadpaal op weerstand stuiten. De laadpaal zelf wordt meestal slechts met een paar schroeven bevestigd aan de grond, dus dat zou in de meeste gevallen geen probleem moeten vormen.