Wilt u minder gas verbruiken in uw woning of bedrijfspand? Een zonneboiler kopen met zonnecollectoren kan de oplossing zijn. Deze warmen het water op met behulp van zonne-energie. Zo verwarmt u uw huis, douchewater of zelfs zwembad een stuk milieuvriendelijker én voordeliger.

Wat het rendement is en welke type zonneboilers en -collectoren er zijn?
Deze en andere vragen beantwoorden onze experts graag voor u. In ons Solar Experience Center in Culemborg geven wij vakkundig en eerlijk advies. U kunt diverse type zonneboilers en zonnecollectoren bekijken in onze modelwoning.

Wilt u een zonneboiler aanschaffen? We bespreken met u welke oplossing het beste past bij uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kijken we naar subsidieregelingen en financiering. Heeft u een keuze gemaakt? Dan plaatsen onze eigen vakkundige monteurs de installatie in uw woning of pand.

Maak een vrijblijvende afspraak in ons
Solar Experience Center of bel voor gratis advies.
Solar experience center -

Hoe werkt een zonneboiler?

Om water te verwarmen met zonne-energie heeft u een zonneboiler reservoir, pomp en zonnecollectoren nodig. De zonnecollectoren worden op uw dak geplaatst en vangen de zonne-warmte op. Via een pomp stroomt de opgevangen warmte naar het zonneboiler reservoir.

Dit reservoir is gevuld met water. Het wordt via de zonnecollectoren en interne warntewisselaar verwarmd en is zo geïsoleerd dat het reservoir de warmte goed vasthoudt. De temperaturen in de boiler kunnen oplopen tot wel 80 graden. Door de goede isolatie blijft de warmte in het reservoir, zelfs als de zon even niet schijnt.

Met het verwarmde water kunt u wassen, douchen, koken of uw woning of zwembad verwarmen.

En in de winter? Dan neemt uw ‘gewone’ cv-ketel of boiler het zo nodig over om uw water warm te houden.

Solar experience center -

Levert een zonneboiler in Nederland genoeg op?

Jazeker.
Het Nederlandse klimaat biedt voldoende zonnewarmte om een behoorlijk rendement te behalen. Een huishouden met vier personen verbruikt met zonnecollectoren en een zonneboiler gemiddeld 300 tot 600 m3 gas minder per jaar. Jaarlijks besparen is dus een belangrijke factor bij het kiezen voor zonnecollectoren en een zonneboiler.

De gasprijs loopt steeds verder op, waardoor het rendement van uw zonneboiler en -collectoren waarschijnlijk toeneemt de komende jaren. Daarnaast is het een goede investering in de verduurzaming en het aardgasvrij maken van uw woning.

Gratis advies

Is mijn huis of pand geschikt voor een zonneboiler?

De zonnecollectoren worden op uw dak geplaatst. Dit kan zowel op een plat als schuin dak. Het meeste rendement behaalt u echter als de collectoren onder een hoek van 45 graden worden geplaatst. Hoeveel collectoren u nodig heeft, is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het gewenste aantal liters van het zonneboiler reservoir.

Het reservoir wordt binnen geplaatst. Bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de zonnecollectoren. In een woning is dit vaak op zolder. Daarbij is het van belang dat de ondergrond veel gewicht kan dragen. Een gevulde boiler weegt al snel enkele honderden kilo’s. Een goed geïsoleerde (zolder)ruimte draagt uiteraard bij aan het rendement van de zonneboiler.

Twijfelt u of uw woning of bedrijfspand geschikt is?

Maak dan nu gratis en vrijblijvend een afspraak in ons
Solar Experience Center of bel voor gratis advies.
Solar experience center -

Welke soorten zonnecollectoren, zonne- en warmetepompboilers zijn er?

Zonne- en warmtepompboilers komen in verschillende soorten en maten. Van tientallen liters tot 300 liter. Geheel afhankelijk van de grootte van uw huis of bedrijfspand en hetgeen u ermee wilt verwarmen.

In ons Solar Experience Center in Culemborg kunnen we u de verschillende soorten zonneboilers en warmtepompboilers laten zien. Samen met u bespreken we uw wensen en zoeken daarbij de best passende boiler.

Solar Experience - Vlakke plaat zonnecollector

Vlakke plaat zonnecollector

Dit type zonnecollector heeft de afmeting van een zonnepaneel en ziet eruit als een vlakke, zwarte plaat. Als de zon op de plaat schijnt, dan absorbeert deze de warmte. De warmte wordt vervolgens via een interne warmtewisselaar en pomp afgegeven aan het zonneboiler reservoir.

De vlakke plaat zonnecollector kan prima geïntegreerd worden in uw systeem van zonnepanelen.

Vlakke zonnecollectoren geven op zonnige dagen een hoger rendement. Op koude dagen is het rendement minder. Daarom adviseren we dit type zonnecollector altijd te combineren met een traditionele (hybride) boiler of cv-ketel.

Solar Experience - Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Verwarm water op een milieuvriendelijke manier met een warmtepompboiler. Dit soort boilers onttrekken warmte aan de omgevingslucht om zo sanitair water te verwarmen.

Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, er is enkel een elektriciteitsaansluiting nodig. Zo ligt het elektriciteitsverbruik van een warmtepompboiler lager dan dat van een gewone elektrische boiler. Het is een energiezuiniger alternatief voor waterverwarmingssystemen.

Subsidie en financiering goed geregeld

Overweegt u uw woning of bedrijfspand te verduurzamen met zonnecollectoren? Dan kunt u in veel gevallen gebruikmaken van een subsidieregeling.

Onze specialisten zoeken voor u uit wat de mogelijkheden zijn. We brengen de investeringskosten voor u in kaart en berekenen welke aanschafsubsidie wij voor u terug kunnen vragen. Uiteraard regelen wij de subsidieaanvraag volledig voor u.

Zonnecollectoren en een zonneboiler hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De aanschafkosten zijn afhankelijk van de gewenste grootte en inhoud van het systeem. Naast aanschafkosten dient u rekening te houden met installatiekosten en jaarlijkse kosten voor onderhoud.

Wilt u weten wat een zonneboiler u gaat kosten?

Wij zijn gevestigd in Culemborg en zijn er voor iedereen in de regio's Buren, Geldermalsen, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Maak dan nu een vrijblijvende afspraak in ons
Solar Experience Center of bel voor gratis advies.
Solar Experience Center -

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg