Zonnepanelen Breukelen

Het is glashelder dat de zonnepanelen van Solar Experience Center in Breukelen aanzienlijke voordelen bieden! Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van hoogwaardige zonnepanelen in Breukelen, dan is Solar Experience Center de perfecte optie voor u.

Bij Solar Experience Center heeft u één deskundige partner die u begeleidt vanaf het moment van informatieaanvraag tot aan de oplevering. De voordelen van het samenwerken met Solar Experience Center komen duidelijk naar voren in:

 • Hoogwaardige panelen van de nieuwste generatie met een hoog rendement en lange levensduur
 • Géén aanbetaling. Wél goed maatwerkadvies en een uitstekende service
 • Betrouwbaarheid en transparantie: uw eindfactuur is gelijk aan de offerte
 • Uw project in Breukelen wordt van dak tot meterkast verzorgd door onze eigen gecertificeerde installateurs.
Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Kiezen voor zonnepanelen in Breukelen? Dit zijn de voordelen.

Zonnepanelen hebben een immense populariteit gekregen vanwege de talrijke voordelen die ze met zich meebrengen. Een van de meest significante voordelen is het vermogen om zelf duurzame energie op te wekken. Zonne-energie is namelijk een onuitputtelijke bron van energie. Niet alleen zorgen zonnepanelen voor aanzienlijke financiële besparingen, maar ze dragen ook bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Om actief bij te dragen aan dit milieuvoordeel, kiezen wij voor A-merk zonnepanelen die op een milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd en/of panelen die voor minstens 90% recyclebaar zijn.

Forse geldbesparing

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de energieprijzen allesbehalve stabiel zijn. Met panelen op uw dak, kunt u zelf de stijgende prijzen gedeeltelijk tegengaan. Met de huidige energieprijzen verdient u uw investeringskosten snel terug. Daarna profiteert u nog tientallen jaren van stroom die de zon u levert. Dit is gratis! U heeft enkel daglicht nodig om uw woning of pand van stroom te voorzien.

Bij Solar Experience Center werken enkel eigen installateurs en monteurs. Deze zijn altijd gecertificeerd en goed opgeleid. Dit betekent dat we niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van derden. Bijna altijd kunnen wij zonnepanelen in Breukelen op de afgesproken datum binnen één dag leggen.

Solar experience center -

Projecten

Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen de Startsprong

 • Aantal panelen: 120
 • Doelen: Ruimtes, zwembad- en douchewater
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Harderwijk

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 4.800
 • Opbrengst per jaar kWh: 4.047
Lees verder

Bewezen kwaliteit

Voor uw zonnepanelen in Breukelen kiezen we voor bewezen kwaliteit. Dit wil zeggen: panelen met een lange levensduur, een hoge lichtgevoeligheid voor een hoog rendement en duurzaamheid voor minder onderhoud en slijtage. Om onze belofte waar te maken kiezen we voor de geavanceerde high-end zonnepanelen van Canadian Solar, Hyundai, REC en Suntech. Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, weet u dus altijd dat u de passende panelen voor uw situatie heeft. Wij helpen u ook met het bepalen van de hoeveelheid panelen.

Uw zonnepanelen in Breukelen: een slimme en duurzame investering

Er zijn tal van redenen waarom zonnepanelen een verstandige investering zijn. Na de initiële aanschafkosten begint u onmiddellijk met het opwekken van energie en het besparen van geld. Gemiddeld bereikt men het 'break-even' punt in het zesde jaar na de installatie van zonnepanelen, waarbij de investeringskosten zijn terugverdiend. Onze hoogwaardige zonnepanelen hebben echter een levensduur van 25 tot 30 jaar. Dit betekent dat investeren in zonnepanelen altijd een winstgevende keuze is, zowel voor uw financiële toekomst als voor het behoud van het milieu.

Solar experience center -

Soorten zonnepanelen

Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen met ieder zijn voor- en nadelen. Al deze verschillende soorten kunnen grofweg in drie categorieën worden verdeeld:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono zonnepanelen, ook bekend als monokristallijne zonnepanelen, hebben doorgaans een diepzwarte kleur. Ze zijn gemaakt van silicium en kenmerken zich door een uniforme structuur met afgeronde hoeken. Tussen de cellen zijn vaak zwarte of witte lijnen zichtbaar. Deze mono zonnepanelen worden voornamelijk ingezet voor kleinere daken.
Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly zonnepanelen, ook wel poly kristallijne zonnepanelen genoemd, zijn blauw van kleur. Ook dit type zonnepaneel, is gemaakt van silicium.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dunne film zonnepanelen stralen esthetische aantrekkingskracht uit, dat komt door het grote effen zwarte uiterlijk. Deze variant van zonnepanelen wordt voornamelijk ingezet op grotere daken. Binnen de drie genoemde soorten zonnepanelen worden dunne-film zonnepanelen beschouwd als de meest milieuvriendelijke optie.

Dankzij hun hoge lichtgevoeligheid kunnen dunne-film zonnepanelen gedurende lange periodes energie genereren, zelfs bij mistig weer en bij het vallen van de avond. Bovendien bieden ze een garantie van 30 jaar en leveren ze consistent hoge prestaties.

Zonnepanelen als onderdeel van klimaatneutraal Breukelen in 2030

De gemeente Stichtse Vecht heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit willen ze ondermeer doen door het stimuleren van zonnepanelen in Breukelen. Breukelen is onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht, samen met Loenen en Maarssen.

In 2017 telde Stichtse Vecht zo'n 19.000 zonnepanelen, terwijl dit er in 2010 nog maar 950 waren. Het doel is om het aantal zonnepanelen in Breukelen nog verder te verhogen. Op die manier kunnen we voor een klimaatneutrale toekomst zorgen.

Maar wij zijn er niet alleen voor de regio Breukelen. U kunt ook bij ons terecht voor andere regio's zoals: Buren, Culemborg, Doorn, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Zeist.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Veelgestelde vragen

Zijn er financieringen mogelijk voor zonnepanelen in Breukelen?

Ja, die zijn er. Wanneer u uw woning wilt verduurzamen kunt u tegen een zeer lage rente of zelfs 0% rente (lagere inkomens) geld lenen om zonnepanelen te financieren. Het bedrag dat u voor verduurzaming van uw woning en het financieren van zonnepanelen in Breukelen kunt lenen ligt tussen de € 1.000,- en € 65.000,-. Voor de gemeente Stichtse Vecht kunt u hierover meer informatie vinden op de website van de gemeente: https://stichtsevecht.nl/onderwerp/4503/subsidie-voor-duurzame-projecten/.

Een verkapte vorm van financiering is de 0% btw-regeling die vanaf 1 januari 2023 op de aankoop van zonnepanelen van toepassing is. Ook kunt u, ondanks eerdere plannen van de overheid, de komende jaren nog steeds salderen. Dit is weliswaar geen financieringsmogelijkheid, maar is wel een mogelijkheid om de terugverdientijd te verkorten.

Verstrekt de gemeente Breukelen subsidie voor verduurzaming door middel van zonnepanelen?

Net als andere gemeenten in Nederland, stimuleert ook de gemeente Stichtse Vecht het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. De gemeente Stichtse Vecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Subsidies op zonnepanelen zijn vanaf 1 januari 2023 niet meer mogelijk. Wel kunt u tegen (vaak) 0% rente de kosten voor zonnepanelen financieren. Deze financieringsmogelijkheid is mogelijk via de energiebespaarlening. De gemeente Stichtse Vecht zelf verstrekt geen subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Breukelen?

Meestal niet, maar er zijn uitzonderingen. Wanneer het gaat om een gemeentelijk- of rijksmonument dient u wél een (omgevings)vergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt wanneer uw woning in een beschermd stadsgezicht ligt. Dit doet u bij de gemeente Stichtse Vecht. Omdat de gemeente Stichtse Vecht zich inspant om in 2030 klimaatneutraal te zijn, heeft het ‘groenleges’ ingesteld. Dit is een kortingsregel van 50% op de reguliere kosten. Wanneer u panelen wilt plaatsen op een monumentaal pand of pand in beschermd stadsgezicht verleent de gemeente Breukelen u dus 50% korting op de vergunningskosten.

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen laten installeren in Breukelen?

Voor bedrijven die panelen plaatsen in Breukelen, gelden andere regels en mogelijkheden dan voor particulieren. De kosten voor panelen voor zakelijk gebruik kunnen onder bepaalde voorwaarden in mindering worden gebracht. Dit is mogelijk wanneer minimaal 10% van de opgewekte stroom zakelijk wordt gebruikt. Financiële voordelen voor zakelijke panelen komen voort uit de volgende subsidies:

KIA (kleinschaligheids investerings aftrek): tot maximaal 28% van de investering is aftrekbaar van de zakelijke winst (stand 2023).

EIA (energie investerings aftrek): eenmalig belastingvoordeel van 45% van de investeringskosten in de panelen op de fiscale winst (stand 2023).

ISDE (Investerings subsidie duurzame energie en energiebesparing): subsidie voor zonnepanelen voor zakelijke kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 3 x 80 ampère (stand 2023).

ZZP’ers die aan huis werken en opgewekte stroom van zonnepanelen verdelen tussen privé en zakelijk, kunnen situatieafhankelijk deels gebruikmaken van de regelingen. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van mogelijke vragen.

Daarbij heeft u altijd een gecertificeerd installateur, zonnepanelen dienen altijd met precisie en zorg geplaatst te worden.

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg