Wilt u graag zonnepanelen op uw huis of op het pand van uw bedrijf? Dan bent u bij Solar Experience Center op de goede plek. U kunt bij ons terecht voor al uw panelen in Buren en alles in de buurt.

Met plezier geven wij u advies over zonnepanelen op het dak in Buren.

Maar wat kunnen we voor u doen? Bent u benieuwd welke zonnepanelen het meest passend zijn? Neem dan contact met ons op.

Ook kunt u op afspraak langs komen bij de showroom van Solar Experience Center. Alles wat u wilt weten over zonnepanelen in Buren krijgt u hier te weten. Onze showroom is namelijk ook een centrum voor info.

Zonnepanelen in uw buurt:

 • De gemeente Buren heeft een Klimaatvisie opgesteld.
 • Er is extra subsidie en hulp beschikbaar.
Wilt u meer weten over wat panelen doen voor uw huis of pand van uw bedrijf?

Gratis advies
Solar experience center -

De plussen van zonnepanelen

Zonne-energie is duurzaam en groen, schone energie. Bij het krijgen van energie door middel van panelen in Buren komt er geen CO2 vrij. Dit is enorm goed voor het milieu en het verminderen van de broeikas. Panelen zijn ook nog eens goed te recyclen. Dit maakt het nóg meer duurzaam.

De duurzaamheid van zonnepanelen in Buren is zeker van belang. Zo bent u bewust bezig met het milieu. Ook de baten op financieel vlak zijn van belang in het plaatje. Omdat u uw eigen energie opwekt bent u niet gebonden aan de prijs van energie. U begint na de plaatsing direct met het besparen van kosten.

Onze experts op het gebied van panelen voorzien u graag van advies over de beste keuzes betreft zonnepanelen in Buren. Altijd passend bij uw wensen.

U wilt panelen van kwaliteit die erg goed is. En daarvoor kunt u bij ons terecht! Voor de beste zonnepanelen in de regio Buren helpen wij u graag verder. Wij doen dit graag samen met u. Op die manier helpen we u zo goed als kan.

Solar experience center -

Projecten

Particulier
Solar Experience -

15 Zonnepanelen Meteren

 • Aantal panelen: 15
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 5.400
 • Opbrengst per jaar kWh: 5.501
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Deil

 • Aantal panelen: 16
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 6.240
 • Opbrengst per jaar kWh: 5.438
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Zijderveld

 • Aantal panelen: 9
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 3.285
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.127
 • Extra: White backsheet, meer opbrengst

De diverse zonnepanelen.

Ook in Buren zijn er veel mensen met zonnepanelen. En dat zal alleen maar meer worden. Het dienen er zoveel mogelijk te worden. Elke vorm van panelen heeft weer andere voors en tegens.

Over het algemeen zijn er 3 soorten:

 • Mono panelen
 • Poly panelen
 • Dunne film panelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono panelen zijn bijna zwart. Een andere naam is mono kristallijne zonnepanelen. Ze zijn gemaakt van silicium. De mono zonnepanelen hebben een effen structuur. De hoeken zijn rond gemaakt. Tussen de cellen zijn witte of zwarte ruitjes te zien. Deze panelen zijn geschikt voor kleine daken.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly panelen hebben een blauwe kleur. Ze worden ook wel poly kristallijne zonnepanelen genoemd. De poly zonnepanelen zijn gemaakt van silicium, evenals de mono zonnepanelen.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Voor de grotere daken zijn dunne film panelen beter om op het dak te laten plaatsen. Grote, effen zwarte panelen met een fraai aanzien. Van de 3 soorten worden deze panelen gemaakt met de minste schade aan het milieu.

De dunne film panelen zijn erg gevoelig voor licht. Hierdoor is het mogelijk om per dag een lange tijd energie op te wekken. Ook bij mist en schemer vindt nog opwekking van energie plaats. De panelen hebben naast 30 jaar garantie ook een hoge levering van prestatie.

Verschil in leveranciers

Diverse soorten panelen, prijzen en leveranciers. Een eerlijk en vakkundig advies is daarbij van belang. Zo kiezen we samen de beste leverancier voor u.

Graag praten we over alle keuzes met u. We zetten onder andere de diverse panelen en leveranciers voor u op een rijtje. Ook voor uw huis, pand voor uw bedrijf of verenigingen van eigenaars is dit mogelijk. Zonnepanelen komen zo steeds dichterbij voor u. Zo zijn zowel uw financiën als eisen gedekt door ons advies.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Klimaatvisie: de energietransitie

Wat is dat, de energietransitie? Het is de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Onder fossiele brandstoffen vallen bijvoorbeeld aardgas, olie en steenkolen. Dit dient vervangen te worden door energie afkomstig van de zon, wind en aardwarmte. De energie wordt dus op een andere manier opgewekt. Het gaat hier om de energie die gebruikt wordt voor verlichting en apparatuur, denk hierbij aan het koel houden van uw koelkast of het opladen van uw mobiele telefoon. Momenteel wordt die energie vooral opgewekt door centrales die nog werken met fossiele brandstoffen. Het opwekken van energie op deze manier is belastend voor het milieu, niet gek dus dat Buren hier van af wil. Op zoek dus naar andere manieren. Eén van deze manieren is het plaatsen van zonnepanelen, maar is dit mogelijk voor u?

Zijn zonnepanelen op mijn dak mogelijk?

Veel daken in Buren zijn geschikt voor panelen. Dit kan op veel soorten daken. Denk hierbij aan pannen of riet. Zonnepanelen kunnen worden geplaatst op platte of schuine daken. Er zijn vele opties. Daarbij heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Haal uw voordeel uit het zo veilig en optimaal mogelijk opwekken van energie.

Al onze vakmensen hebben een QbisNL certificaat, het plaatsen van zonnepanelen wordt door hen met zorg en aandacht gedaan in Buren.

Solar experience center -
5
Sander Wilschut

Echt een heel fijn bedrijf waar de ondernemers (Eddy en Jordy) met de klant meedenken. Bij dit bedrijf kan je zelf bepalen welke zonnepanelen je wilt plaatsen en dat kan niet overal. Alles was binnen een maand geregeld. Van 1e contact tot het plaatsen van de zonnepanelen. Ik kan dit bedrijf iedereen aanraden. Zeer tevreden!

lees meer
5
Sabine Bos

Van begin tot eind een top service mogen ontvangen. In onze zoektocht naar zonnepanelen zagen we door de bomen het bos niet meer. Zoveel bedrijven die allemaal weer andere dingen belangrijk vinden of uitleggen.

Uiteindelijk naar de showroom van Solar Experience Center in Culemborg geweest na een eerste prettige kennismaking. Daar zijn in alle rust al onze vragen beantwoord en samen zijn we tot een keuze van panelen gekomen. Installatie was snel en bekwaam. Hebben nu drie maanden de panelen op onze carport en werken perfect.

Bij twijfel tussen twee of meerdere bedrijven: ga voor Solar experience!!! Persoonlijke en bekwame begeleiding met een goed eind product.

lees meer
5
Paul Baars

Het contact met Solar Experience Center voelde vanaf het begin goed en vertrouwd aan. Daar hebben ze ons in het vervolgtraject niet in teleurgesteld. Er werd gedurende het introductiegesprek (op afspraak) in de toonzaal, ruim de tijd genomen om alle vragen te beantwoorden en een goede uitleg te geven over de bevestiging en werking van zonnepanelen, omvormers, etc.

Daarna is er bij ons thuis een vrijblijvend schouwbezoek geweest, met een goed advies over het soort panelen, het aantal panelen en het legplan. De uitkomst van het schouwbezoek leidde tot een aantrekkelijke offerte. Binnen drie weken zijn de zonnepanelen geplaatst door een deskundig, enthousiast en zeer benaderbaar Solar Experience Center team. Een groot compliment voor het hele traject van informatie, advies, verkoop en plaatsing is dan ook op z’n plaats.

Jeanet en Paul

lees meer

Opbrengsten en financiering

Zonnepanelen op uw dak in Buren geven u opbrengst, en we snappen dat u benieuwd bent welke opbrengst. Van belang hierbij is hoe duurzaam het is en wat de rekening voor uw energie is.

Veel factoren spelen hierbij een rol. Denk hierbij aan de ligging, het type paneel en de grootte van het dak. Onze experts zeggen u in een persoonlijk gesprek meer over de te behalen opbrengst.

Kiezen voor kopen of leasen?

Het is van belang om te kijken of leasen of kopen de beste keuze voor u is. Onze experts denken graag met u mee over het gebruik van subsidie en financiering van uw panelen.

Naast het zelf kopen van panelen zijn er andere opties, denk hierbij aan maatregelen voor het meer duurzaam worden van uw woning via de hypotheek. Of misschien een lening voor duurzaamheid die de overheid uitgeeft.

Het heeft beide plussen: leasen en kopen. Bij leasen huurt u zonnepanelen voor een vaste tijd. Dit verschil in de rekening voor uw energie zult u al snel gaan zien. Nadat de lease looptijd voorbij is kunt u er voor kiezen de panelen over te nemen. Dit tarief is vrij gunstig, maar zonnepanelen direct kopen in plaats van leasen is onder de streep wel minder duur.

Ook voor regio's Breukelen, Culemborg, Doorn, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Zeist kunt u bij ons terecht!

Zelf ervaren wat het nut van zonnepanelen voor u is?
Solar Experience Center -

Waarom juist nu kiezen voor zonnepanelen in Buren?

Het is ondertussen duidelijk dat het beter is voor het milieu en uw portemonnee. Maar waarom juist nu voor zonnepanelen kiezen op uw woning in Buren?

 • Wek uw eigen zonne-energie op
 • U heeft jaarlijks een lagere energie rekening
 • De overheid wil zonnepanelen stimuleren
Solar Experience - Wek uw eigen zonne-energie op

Wek uw eigen zonne-energie op

Gebruik maken van uw eigen zonnestroom van jouw zonnepanelen is erg leuk. Daarbij is het goed voor uw portemonnee. Zo kende Buren in 2021 wel 1073 zonuren!

Solar Experience - U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

Het is u vast opgevallen dat op steeds meer daken in Buren zonnepanelen liggen. Vanzelfsprekend, u verdient hiermee namelijk gemiddeld € 1.027,- per jaar!

Solar Experience - De overheid wil zonnepanelen stimuleren

De overheid wil zonnepanelen stimuleren

Omdat de overheid groene energie wil stimuleren, hebben zij ervoor gekozen dat u vanaf 1 januari 2023 0% btw meer hoeft te betalen op zonnepanelen. Voorheen betaalde u 21% btw en kon u dit terugvragen bij de belastingdienst. Deze verandering bespaart u dus veel werk.

Veelgestelde vragen

Hoe worden zonnepanelen op het dak geplaatst?

Wanneer u de theorie volgt, is dé perfecte hellingshoek voor panelen 35 graden. Let wel op, dit betreft zonnepanelen die op het zuiden zijn gericht. Wanneer de richting waarin de panelen liggen veranderd, bijvoorbeeld richting noorden of oost-westen, verminderd de ideale hellingshoek. Dan dient u te denken aan een hellingshoek van 10 tot 15 graden.

Wij bekijken uw situatie en bespreken wat voor u de beste manier is om de panelen te plaatsen.

Waarom liggen zonnepanelen schuin?

Zonnepanelen worden schuin gelegd om een maximale opbrengst te verkrijgen. Hierdoor vangen de panelen wel meer wind. Echter, wij zorgen ervoor dat de panelen stevig op uw dak blijven!

Hoe ver moeten zonnepanelen van de dakrand?

Er wordt voor de afstand tot de dakrand een vuistregel gebruikt. Deze luidt: de afstand van de dakrand dient dezelfde afstand te zijn als de hoogte van het paneel. Bij een schuin dak is een afstand van 30 tot 40 cm altijd goed.

Het bovenstaande is een standaardregel. Er kan altijd een uitzondering bestaan. Dan weten onze experts u te helpen bij het goed plaatsen van uw zonnepanelen!

Hoe zitten zonnepanelen vast op een plat dak?

Over het algemeen plaatsen we de panelen op platte daken in rijen achter elkaar. Wij zorgen ervoor dat er kleine afstand tussen de rijen bewaard wordt. Hiermee voorkomen we dat er schaduw valt op de panelen. Dit geeft voor u een optimale opbrengst per zonnepaneel.

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg