Zonnepanelen Doorn

Het is overduidelijk dat de zonnepanelen van Solar Experience Center in Doorn aanzienlijke voordelen met zich meebrengen! Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van hoogwaardige zonnepanelen in Doorn, dan is Solar Experience Center de ideale keuze voor u.

Bij Solar Experience Center wordt u begeleid door één deskundige partner, die u ontzorgt vanaf het moment van informatieaanvraag tot aan de plaatsing. De voordelen van samenwerken met Solar Experience Center zijn duidelijk terug te zien in:

 • Hoogwaardige panelen van de nieuwste generatie met een hoog rendement en lange levensduur
 • Géén aanbetaling. Wél goed maatwerkadvies en een uitstekende service
 • Betrouwbaarheid en transparantie: uw eindfactuur is gelijk aan de offerte
 • Uw project in Doorn wordt van dak tot meterkast verzorgd door onze eigen gecertificeerde installateurs.
Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Kiezen voor zonnepanelen in Doorn? Dit zijn de voordelen.

Zonnepanelen hebben de afgelopen tijd een enorme populariteit gekregen vanwege de vele voordelen. Eén van de meest in het oog springende voordelen is het vermogen om zelf duurzame energie op te wekken. Zonne-energie is namelijk een onuitputtelijke bron van energie. Naast het feit dat zonnepanelen zorgen voor aanzienlijke financiële besparingen, dragen ze ook bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Om actief bij te dragen aan dit milieuvoordeel, maken wij gebruik van eersteklas zonnepanelen die op een milieuvriendelijke manier worden gemaakt en panelen die voor minstens 90% recyclebaar zijn.

Forse geldbesparing

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw financiële situatie. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de energieprijzen allesbehalve stabiel zijn. Met zonnepanelen op uw dak, kunt u zelf de stijgende prijzen gedeeltelijk tegengaan. Met de huidige energieprijzen verdient u uw investeringskosten snel terug. Daarna profiteert u nog tientallen jaren van stroom die de zon u levert. Dit is gratis! U heeft enkel daglicht nodig om uw woning of pand van stroom te voorzien.

Bij Solar Experience Center werken we enkel met eigen installateurs en monteurs. Deze zijn altijd gecertificeerd en goed opgeleid. Dit betekent dat we niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van derden. Bijna altijd kunnen wij zonnepanelen in Doorn op de afgesproken datum binnen één dag leggen.

Solar experience center -

Projecten

Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen de Startsprong

 • Aantal panelen: 120
 • Doelen: Ruimtes, zwembad- en douchewater
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Harderwijk

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 4.800
 • Opbrengst per jaar kWh: 4.047
Lees verder

Bewezen kwaliteit

Bij het selecteren van zonnepanelen voor uw project in Doorn, streven we naar bewezen kwaliteit. Dit betekent dat we kiezen voor panelen met een lange levensduur, een hoge gevoeligheid voor licht voor maximaal rendement, en duurzaamheid om de behoefte aan onderhoud en slijtage te verminderen. Om onze belofte waar te maken kiezen we voor de geavanceerde high-end zonnepanelen van Canadian Solar, Hyundai, REC en Suntech. Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, weet u dus altijd dat u de passende panelen voor uw situatie heeft. Wij helpen u ook met het bepalen van de hoeveelheid panelen.

Uw zonnepanelen in Doorn: een slimme en duurzame investering

Er zijn tal van redenen waarom zonnepanelen een verstandige investering zijn. Na de initiële aanschafkosten begint u onmiddellijk met het opwekken van energie en het besparen van geld. Gemiddeld gezien wordt het 'break-even' punt in het zesde jaar na de installatie van zonnepanelen bereikt. Hierna zijn de investeringskosten terugverdiend. Onze hoogwaardige zonnepanelen hebben echter een levensduur van 25 tot 30 jaar. Dit betekent dat er gemiddeld nog 20 jaar geld wordt verdiend op de zonnepanelen. Dit is een rendement van 300% bovenop de aanschafwaarde.

Solar experience center -

Soorten zonnepanelen

Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen met ieder zijn voor- en nadelen. Al deze verschillende soorten kunnen grofweg in drie categorieën worden verdeeld:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono zonnepanelen, ook wel monokristallijne zonnepanelen genoemd, hebben meestal een diepe zwarte kleur. Ze zijn gemaakt van silicium en onderscheiden zich door hun gelijkmatige structuur en afgeronde hoeken. Vaak zijn er zwarte of witte lijnen zichtbaar tussen de zonnecellen. Deze monokristallijne zonnepanelen worden hoofdzakelijk gebruikt op kleinere daken.Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly zonnepanelen, ook wel poly kristallijne zonnepanelen genoemd, zijn blauw van kleur. Ook dit type zonnepaneel, is gemaakt van silicium.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dunne film zonnepanelen stralen esthetische aantrekkingskracht uit vanwege hun groot, effen zwarte verschijning. Deze variant van zonnepanelen wordt vooral toegepast op grotere daken. Onder de drie genoemde soorten zonnepanelen worden dunne film zonnepanelen beschouwd als de meest milieuvriendelijke optie.

Dankzij hun hoge gevoeligheid voor licht zijn dunne film zonnepanelen in staat gedurende langere perioden energie te genereren, zelfs bij mistig weer en in de avonduren. Bovendien worden ze geleverd met een garantie van 30 jaar en bieden ze consistente, hoogwaardige prestaties.

Zonnepanelen als onderdeel van klimaatneutraal Doorn in 2050

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit willen ze ondermeer doen door het stimuleren van zonnepanelen in Doorn. Doorn is onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, samen met Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn.

In 2030 moet de Utrechtse Heuvelrug zo'n 350.000 woningen met zonnepanelen tellen om de doelstelling van 2030 te halen. Dit is samen met 1000-1800 hectare aan zonnevelden en 56 windturbines.

Maar wij zijn er niet alleen voor de regio Doorn. U kunt ook bij ons terecht voor andere regio's zoals: Buren, Culemborg, Breukelen, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Zeist.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Veelgestelde vragen

Verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug subsidie voor verduurzaming door middel van zonnepanelen?

Net als andere gemeenten in Nederland, stimuleert ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Subsidies op zonnepanelen zijn vanaf 1 januari 2023 niet meer mogelijk. Wel kunt u tegen (vaak) 0% rente de kosten voor zonnepanelen financieren. Deze financieringsmogelijkheid is mogelijk via de energiebespaarlening. De gemeente Utrechtse Heuvelrug zelf verstrekt geen subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Doorn?

Meestal niet, maar er zijn uitzonderingen. Wanneer het gaat om een gemeentelijk- of rijksmonument dient u wél een (omgevings)vergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt wanneer uw woning in een beschermd stadsgezicht ligt. Dit doet u bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen laten installeren in Doorn?

Voor bedrijven die panelen plaatsen in Doorn, gelden andere regels en mogelijkheden dan voor particulieren. De kosten voor panelen voor zakelijk gebruik kunnen onder bepaalde voorwaarden in mindering worden gebracht. Dit is mogelijk wanneer minimaal 10% van de opgewekte stroom zakelijk wordt gebruikt. Financiële voordelen voor zakelijke panelen komen voort uit de volgende subsidies:

KIA (kleinschaligheids investerings aftrek): tot maximaal 28% van de investering is aftrekbaar van de zakelijke winst (stand 2023).

EIA (energie investerings aftrek): eenmalig belastingvoordeel van 45% van de investeringskosten in de panelen op de fiscale winst (stand 2023).

ISDE (Investerings subsidie duurzame energie en energiebesparing): subsidie voor zonnepanelen voor zakelijke kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 3 x 80 ampère (stand 2023).

ZZP’ers die aan huis werken en opgewekte stroom van zonnepanelen verdelen tussen privé en zakelijk, kunnen situatieafhankelijk deels gebruikmaken van de regelingen. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van mogelijke vragen.

Daarbij heeft u altijd een gecertificeerd installateur, zonnepanelen dienen altijd met precisie en zorg geplaatst te worden.

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg