Zelf stroom opwekken in Gorinchem? Solar Experience Center Midden-Nederland regelt het betrouwbaar en kwalitatief

Wilt u net als veel plaatsgenoten zonnepalen laten plaatsen in Gorinchem? Een goede keus. Met het zelf opwekken van stroom bespaart u veel geld en levert u een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Denkt u daarbij aan de volgende zaken:

 • Kies voor een goede installateur die u betrouwbaar adviseert
 • Investeer in de jongste generatie zonnepanelen voor een maximaal rendement
 • Laat uw zonnepanelen installeren door ervaren vakmensen

Solar Experience Center Midden Nederland biedt u al deze voordelen. Wilt u gaan voor zonepanelen in Gorinchem? De adviseurs van Solar Experience Center lichten u graag in over al uw voordelen en mogelijkheden. Bij u op locatie, of in ons ruime, moderne informatiecentrum op 30 minuten afstand van Gorinchem.

Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?
Gratis advies
Solar experience center -

Uw beste keuze in zonnepanelen

De vele aanvragen naar zonnepanelen heeft tot gevolg dat ook minder nauwkeurige installateurs de markt betreden. Dit probleem bent u voor door te kiezen voor een betrouwbare, goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem.

Bij Solar Experience Center kiest u voor betaalbare premium zonnepanelen die u een hoog rendement en een lange levensduur leveren. Op dit moment zijn de interessantste zonnepanelen voor zowel particulieren als zakelijke zonnepanelen in Gorinchem: mono panelen, poly panelen en dunne film panelen.

Solar experience center -

Projecten

Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Harderwijk

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 4.800
 • Opbrengst per jaar kWh: 4.047
Lees verder
Particulier
Solar Experience -

17 Zonnepanelen Meteren

 • Aantal panelen: 17
 • Oriëntatie: Zuid/West
 • Prestatie Wp: 6.630
 • Opbrengst per jaar kWh: 5.497
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Enorm veel daken in Gorinchem zijn al voorzien van zonnepanelen. Maar niet ieder paneel is hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende soorten, met allen hun eigen voordelen.

Ze zijn over het algemeen in te delen in 3 categorieën:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Mono zonnepanelen

Mono zonnepanelen

Mono panelen of mono kristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van silicium. Dit type zonnepanelen heeft een effen structuur. In het zwarte uiterlijk van de panelen zijn ruitjes te zien. Dit type zonnepanelen is inzetbaar op locaties met direct licht en zeer geschikt voor kleine daken.

Solar Experience - Poly zonnepanelen

Poly zonnepanelen

Poly panelen of polykristallijne zonnepanelen zijn net als mono zonepanelen gemaakt van silicium. Uiterlijk hebben ze een blauwe kleur. Dit type zonnepanelen is geschikt voor grote daken en kan ook geplaatst worden op locaties met indirect licht.

Solar Experience - Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepalen hebben een glad zwart oppervlak. De zonnecellen zijn ingesloten tussen twee glaslagen. Dit type zonnepanelen is hoog gevoelig voor licht waardoor ze ook bij minder mooi weer een hoog rendement opleveren. Dit type zonnepanelen heeft een lange levensduur. U geniet van 30 jaar garantie.

Zonnepanelen en saldering

Er is veel te doen geweest over saldering. Salderen betekent dat u stroom die u zelf niet gebruikt kunt terug leveren en verrekenen met uw energierekening. De Overheid heeft besloten dat het heel 2023 en 2024 nog mogelijk is om 100% van de terug geleverde stroom te salderen. Na 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Vanaf 2025 kunt u nog 64% salderen. Jaarlijks wordt dit percentage met 9% verlaagd. Vanaf 2031 is salderen niet meer mogelijk.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Wat bespaar je met zonnepanelen?

Duurzame energie is een belangrijk thema dat zich altijd loont. De hoge energieprijzen dragen er op dit moment zelfs flink aan bij dat de terugverdientijd op zonnepanelen korter is. Omdat er veel factoren meespelen, waaronder: het type zonnepanelen, de actuele energieprijzen en eventuele salderingsmogelijkheden, is het online uitsluitend mogelijk een gemiddelde richtlijn te geven.

Gemiddeld leveren 10 zonnepanelen die op het zuiden gericht zijn in een ideale hoek 3200 kilowattuur stroom per jaar. De jaarlijkse opbrengst ligt daarbij gemiddeld rond de 500 euro. Daarmee komt de gemiddelde terugverdientijd uit op 6 tot 7 jaar. Aan de hand van de ligging van uw woning en de keuze van zonnepanelen voor uw pand in Gorinchem maken wij graag een exacte en goed onderbouwde berekening.

Wij werken met hoogwaardige zonnepanelen van goede merken die ook bij weinig zonlicht een hoog rendement geven. Afhankelijk van het type zonnepanelen gaan onze kwalitatieve zonnepanelen 20 tot 25 jaar meegaan. U profiteert na uw terugverdientijd nog jarenlang van een hoog rendement en gratis stroom.

Solar experience center -

Goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem

U kunt van ons kwaliteit verwachten op elk gebied. U een standaard leveranciersverhaal voorhouden is niet onze werkwijze. Solar Experience Center is als goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem aangesloten bij Zonnekeur. Dit betekent dat we ons op elke mogelijke wijze onderscheidend maken. Zonnepanelen kopen wordt van advies tot oplevering, eerlijk, transparant, betrouwbaar en goed geregeld.

We zijn niet alleen gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnepanelen van hoge kwaliteit, maar ook in het leveren en plaatsen van zonneboilers en infraroodverwarming. Plaatsing wordt uitgevoerd door ons eigen, vakkundige team. Met Solar Experience Center Midden Nederland werkt u met één gespecialiseerde partner voor al uw duurzaamheidsoplossingen.

Wij zijn er voor iedereen in de regio's: Breukelen, Buren, Doorn, Culemborg, Geldermalsen, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Zeist.

Solar Experience Center -

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de financieringen mogelijkheden voor zonnepanelen in Gorinchem?

Zowel de Gemeente Gorinchem als Het Rijk stimuleren verduurzaming van woningen, openbare ruimten, verenigingsgebouwen, zakelijke panden, enz. Wanneer u gebruik wilt maken van financieringsmogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen, gelden er voor elke groep andere regels en mogelijkheden.

De Gemeente Gorinchem voorziet in een renteloze (0% rente) duurzaamheidslening voor stichtingen, scholen, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en verenigingen die willen investeren in zonnepanelen.  Meer informatie kunt u vinden op de website van de Gemeente Gorinchem.

Particulieren kunnen een beroep doen op de aantrekkelijke en vaak renteloze Energiebespaarlening.

Wanneer u zakelijk zonnepanelen aanschaft, wordt dit aantrekkelijk gemaakt dankzij:

Investeringsaftrek: hieronder vallen de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) en de Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Voorwaarden waaraan u moet voldoen zijn: het betreft een Nederlandse ondernemer inkomens- of vennootschapsbelasting, de zonnepanelen hebben een minimale aanschafprijs (deze wisselt per soort investeringsaftrek, maar ligt doorgaans rond de € 2.500 per bedrijfsmiddel) en uw zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende, goede installateur in Gorinchem.

ISDE voor zakelijke gebruikers: deze regeling is geschikt voor kleinverbruikers met een kleinschalige zonnepanelen-installatie en een netto eigen verbruik van minimaal 50.000 kWh.  Let op! 2023 is het laatste jaar dat het mogelijk is gebruik te maken van de ISDE-subsidieregeling!

Geeft de gemeente Gorinchem subsidie op zonnepanelen?

Het Rijk verstrekt vanaf 1 januari 2023 geen subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen. In plaats daarvan vervalt de BTW. Ook is het mogelijk om met behulp van een goedkoop krediet zonnepanelen aan te schaffen. Dit kan met de Energiebesparingslening. Met deze lening is het mogelijk om tegen 0% (lagere inkomens) of een lage rente, de aanschaf van zonnepanelen in Gorinchem 100 % te financieren. De lening bedraagt minimaal 1000 en maximaal 65.000 euro. U kunt alleen een aanvraag indienen wanneer het gaat om de aanschaf van een Gorinchemse woning waar u zelf eigenaar van bent (geen huurwoning).

Mag je op ieder dak in Gorinchem zonnepanelen leggen?

Een dak moet altijd aan bepaalde voorwaarden voldoen om er zonnepanelen op te plaatsen. De eerste vereisen is een goede bouwkundige staat. Per zonnepaneel wordt het gewicht op uw dak verhoogt met ongeveer 20 kilo. Bij zonnepanelen van glas is dit ongeveer 25 kilo, inclusief het frame. Het dak moet dit gewicht tientallen jaren kunnen dragen. Ook is het mogelijk dat er een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook niet toegestaan om zonnepalen te plaatsen wanneer deze over de erfgrens steken.

De wetgeving heeft het plaatsen van zonnepalen in principe vrijgesteld van vergunning. Dit betekent helaas niet dat in alle gevallen zonnepanelen in Gorinchem zonder vergunning geplaatst mogen worden. Er zijn uitzonderingen. Wanneer het gaat om een monumentaal pand of een pand met een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht, kan het nodig zijn dat u een vergunning nodig heeft. Dit geldt ook voor het plaatsen van zonnepanelen aan gevels in plaats van daken. Voor informatie over vergunningplicht bij zonnepanelen in Gorinchem plaatsen kunt u terecht de pagina vergunningen van de gemeentelijke website van Gorinchem.

Zijn er speciale regels voor bedrijven die zonnepanelen willen in Gorinchem?

Wilt u zonnepanelen voor uw bedrijf? Wanneer u zakelijk zonnepanelen plaatsen in Gorinchem dan gelden er voor u een aantal andere regels dan voor particulieren. De BTW-vrijstelling voor de aanschaf van zonnepanelen in 2023 geldt niet voor zakelijke zonnepanelen. Wel kunt u uiteraard de BTW terugvragen via uw BTW-aangifte. Wanneer u zakelijk zonnepanelen koopt, maar deze uw bedrijf aan huis heeft en ook privé profiteert van de zonnepanelen, geldt wél het 0% BTW-tarief. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Wanneer u aan de gestelde voorwaarde voldoet, kunt u een deel van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem

U kunt van ons kwaliteit verwachten op elk gebied. U een standaard leveranciersverhaal voorhouden is niet onze werkwijze. Solar Experience Center is als goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem aangesloten bij Zonnekeur. Dit betekent dat we ons op elke mogelijke manier onderscheidend maken. Zonnepanelen kopen wordt van advies tot oplevering, eerlijk, transparant, betrouwbaar en goed geregeld.

We zijn niet alleen gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnepanelen van hoge kwaliteit, maar ook in het leveren en plaatsen van zonneboilers en infraroodverwarming. Plaatsing wordt uitgevoerd door ons eigen, vakkundige team. Met Solar Experience Center Midden-Nederland werkt u met één gespecialiseerde partner voor al uw duurzaamheidsoplossingen.

Kom gerust langs in onze showroom op afspraak, wij voorzien u graag van advies.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Goede installateur voor zonnepanelen in Gorinchem