Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u graag weten of dit voor uw woning of bedrijfspand rendabel kan zijn? Solar Experience Center staat voor u klaar.

Wij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand in Houten.

Onze experts denken graag met u mee en doen er alles aan om er voor te zorgen dat u straks de passende zonnepanelen heeft.

Wilt u graag zelf onze zonnepanelen bekijken of heeft u graag specialistisch advies bij de juiste berekeningen en dergelijke? Kom dan langs bij Solar Experience Center, tegelijkertijd een showroom en een informatiecentrum, en ervaar het zelf!

Kies voor onze zonnepanelen en maak uw woning of bedrijfspand energiezuiniger dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Zonnepanelen Houten, de voordelen

Een belangrijke reden voor het plaatsen van zonnepanelen is CO2-vrije energie. Duurzaamheid en groene stroom, iets wat steeds belangrijker wordt in deze samenleving. Hoe mooi is het om daar aan bij te dragen. Schone energie, vanuit de natuur. Dit heeft een positieve werking tegen het broeikaseffect. Zonnepanelen zijn daarnaast recyclebaar, wat ook weer bijdraagt aan het milieu en de economie.

Naast de duurzame redenen voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand, spelen ook financiële aspecten een rol. Ook hieraan zijn voordelen verbonden. Omdat u door het gebruik van zonnepanelen uw eigen energie opwekt op uw eigen dak, bent u minder afhankelijk van de energieprijs. Uw besparing begint dus al meteen na de plaatsing van zonnepanelen.

Graag geven onze gespecialiseerde adviseurs u de beste adviezen over de aanschaf van zonnepanelen. Wij leveren kwalitatieve zonnepanelen en wij denken mee over de manier waarop u een zo hoog mogelijk rendement kunt halen.

Solar experience center -

Verschillende soorten zonnepanelen

Al een kwart van de geschikte woningen in Houten hebben zonnepanelen. Een mooi getal, maar hoe meer hoe beter. Zo gaan we voor een energiezuinige en duurzame samenleving. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen om dit te kunnen doen.

Over het algemeen zijn er 3 categorieën:

  • Mono zonnepanelen
  • Poly zonnepanelen
  • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

De zonnepanelen die geschikt zijn voor kleine daken worden mono zonnepanelen genoemd. Deze zijn erg gangbaar, ze zijn zwart en niet al te groot.

Een andere naam voor deze zonnepanelen is mono kristallijne zonnepanelen. De structuur is effen en egaal met afgeronde hoeken. De witte/zwarte ruitjes op de zonnepanelen zijn zichtbaar.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

De blauwe kleur van poly zonnepanelen is waardoor deze bekend zijn. Een andere naam is poly kristallijne zonnepanelen. Ze zijn, net als de mono zonnepanelen, gemaakt van silicium.

De opbrengst van deze zonnepanelen is iets lager, maar ze zijn wel goedkoper dan andere soorten. Ook vanwege de grootte worden ze veel ingezet voor daken van grotere oppervlakte.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Grote daken zijn geschikt voor de dunnen film zonnepanelen. Deze zijn effen zwart en wat groter van opperplak. De productie is heel milieuvriendelijk, meer dan bij de mono en poly zonnepanelen.

De dunne film zonnepanelen zijn erg lichtgevoelig. Een voordeel om somberdere dagen, omdat ook dan nog wat energie wordt opgewekt. Veel prestatie dus en daarnaast een mooie 30 jaar garantie op de dunne film zonnepanelen.

Verschillende leveranciers

Alle verschillende soorten zonnepanelen vragen ook ieder om een ander advies. Dat brengen we graag in de praktijk. Onze specialisten kunnen u veel vertellen over alle voor- en nadelen van de panelen en welke voor u het meest rendabel zijn. Zonnepanelen brengen we zo graag ten uitvoer.

De zonnepanelen hebben verschillende leveranciers, ook hierover delen wij graag onze kennis met u. Met een eerlijk en vakkundig advies weet u altijd waar u aan toe bent. Wel zo fijn, zeker wanneer zonnepanelen nog onbekend terrein voor u zijn.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Heb ik op mijn dak de mogelijkheid voor zonnepanelen?

Veel soorten daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Ook in gemeente Houten zijn er veel geschikte daken te vinden. Platte en schuine daken lenen zich beide uitstekend voor zonnepanelen. Veilig en optimaal profiteren doet u met de zonnepanelen van Solar Experience Center.

Al onze vakbekwame monteurs zijn QbisNL gecertificeerd, en plaatsen met zorg en aandacht uw zonnepanelen.

Solar experience center -

Opbrengst en financiëren

Belangrijke factoren bij zonnepanelen zijn duurzaamheid en de energierekening. Wij vertellen u graag meer over de opbrengsten van zonnepanelen op uw dak in Houten.

Bovenstaande hangt af van meerdere factoren die hierop van invloed zijn. Onder andere de ligging, type zonnepanelen en dakgrootte spelen hierbij een rol. Op basis van een persoonlijk gesprek vertellen onze specialisten u graag meer over het rendement dat te behalen valt.

Kiezen voor kopen of leasen?

Een belangrijke afweging is leasen of kopen. Onze specialisten denken hierin graag met u mee. Ook de mogelijkheden voor het gebruikmaken van subsidies en de financiering van zonnepanelen in Houten zijn onze specialismen.

Ook andere mogelijkheden, zoals maatregelen voor verduurzaming (via de hypotheek) of een lening voor duurzaamheid (van de overheid) moeten worden bekeken. Dit kan voordeliger zijn dan de zonnepanelen volledig zelf aanschaffen.

Ook leasen of kopen kan voordelen bieden. Onder leasen wordt het huren van zonnepanelen voor een bepaalde tijd verstaan. U kunt zo gelijk het verschil zien in de energierekening, deze is lager vanaf het gebruik. Wanneer de looptijd van het leasen voorbij is kunt u de zonnepanelen aanschaffen, voor een redelijk gunstig tarief. Deze optie valt uiteindelijk wel duurder uit dan het meteen zelf aanschaffen van de zonnepanelen.

De teruggave van BTW

Wanneer u besluit zonnepanelen particulier aan te schaffen voor uw woning in Houten verzorgen wij de BTW-teruggave. Uw huis wordt namelijk nu gezien als een klein energiebedrijfje door de Belastingdienst, waardoor u hierop recht heeft.

U kunt ook contact op nemen voor de regio's Buren, Culemborg, Geldermalsen, Leerdam, Nieuwegein en Tiel.

Zelf ervaren welk nut zonnepanelen voor u hebben?
Solar Experience Center -

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.


Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg