Op zoek naar een expert voor zonnepanelen in Midden-Nederland? Dan bent u bij Solar Experience Center op de juiste plek.

Met plezier voorzien wij u van advies over zonnepanelen op het dak. Van uw woning tot het pand van uw bedrijf in Nieuwegein, wij zijn uw partner.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Vraagt u zich af welke zonnepanelen het meest geschikt zijn? Neem dan contact met ons op.

Ook is er de optie om langs te komen bij de showroom van Solar Experience Center. Hier krijgt u alle info over zonnepanelen in Nieuwegein. Onze showroom is namelijk ook een centrum voor informatie. Zonnepanelen laten installeren? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Zonnepanelen Nieuwegein:

 • Nieuwegein stelt diverse subsidies ter beschikking voor het plaatsen van zonnepanelen, zowel particulier als voor bedrijven
 • De kosten van zonnepanelen verdient u al na zo'n 6 jaar terug.
Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Voordelen van zonnepanelen in Nieuwegein

Zonne-energie: duurzaam en groen. Er komt geen CO2 vrij bij het opwekken van energie bij onze zonnepanelen in Nieuwegein. Met elkaar maken we dus energie die compleet schoon en duurzaam is. Een uiterst positief effect op het milieu. Daarnaast kunnen zonnepanelen geheel worden gerecycled.

Het is natuurlijk fijn dat zonnepanelen in Nieuwegein zo duurzaam zijn en een positief effect hebben op het milieu. Maar ook de financiële kant is van belang. U wekt met onze zonnepanelen uw eigen energie op. Zo bent u veel minder afhankelijk van de prijs van de energie. Zijn de zonnepanelen geïnstalleerd, dan begint u direct met besparen.

Onze specialisten op het gebied van zonnepanelen voorzien u graag van advies over de beste keuzes betreft zonnepanelen in Nieuwegein. Altijd passend bij uw wensen en (financiële) situatie.

U kunt bij ons terecht voor zonnepanelen van de beste kwaliteit. Wij hebben de beste zonnepanelen van de regio Nieuwegein. Wij gaan voor kwaliteit en het beste rendement. Zo voldoen we alle vraag en wensen van iedereen.

Solar experience center -

Projecten

Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Deil

 • Aantal panelen: 16
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 6.240
 • Opbrengst per jaar kWh: 5.438
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Zijderveld

 • Aantal panelen: 9
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 3.285
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.127
 • Extra: White backsheet, meer opbrengst
Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen Huis ter Heide

 • Aantal panelen: 300
 • Oriëntatie: Oost/West
 • Prestatie Wp: 88.500
 • Opbrengst per jaar kWh: 75.225

De soorten zonnepanelen

Ongeveer 2000 huishoudens hebben al zonnepanelen in Nieuwegein, u hebt ze vast al wel gezien. Er zijn diverse soorten zonnepanelen en deze hebben ieder een eigen voordeel.

Over het algemeen zijn er 3 soorten:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono zonnepanelen zijn bijna zwart. Ze worden ook wel mono kristallijne zonnepanelen genoemd. Ze zijn gemaakt van silicium. De mono zonnepanelen hebben een effen en egale structuur. De hoeken zijn afgerond. Tussen de cellen zijn witte of zwarte ruitjes zichtbaar.

Deze zonnepanelen zijn geschikt voor kleine daken. Ook zijn ze door de zwarte kleur erg gangbaar en populair.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur. Een andere naam is poly kristallijne zonnepanelen. De poly zonnepanelen zijn gemaakt van silicium. Net zoals de mono zonnepanelen.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Voor de grote daken zijn dunne film zonnepanelen meer geschikt. Dit zijn grote en effen zwarte panelen. Met een dun en fraai aanblik zijn ze gewild. Van de 3 soorten worden deze zonnepanelen het meest groen gemaakt.

Door de gevoeligheid voor licht van de dunne film zonnepanelen is het mogelijk om per dag een lange tijd energie op te wekken. Ook bij mist en schemer vindt nog opwekking van een grote hoeveelheid energie plaats. De panelen hebben naast 30 jaar garantie ook een hoge levering van prestatie.

Leveranciersverschillen

Naast diverse soorten panelen zijn er natuurlijk ook diverse leveranciers van panelen. Graag geven wij u eerlijk en expert advies, zo kiest u de juiste zonnepanelen van de goede leverancier.

Wij hebben veel verstand van zonnepanelen, alle voor- en nadelen van zonnepanelen en leveranciers zetten we met u op een rijtje. Dit is ook afhankelijk van uw woning of bedrijfspand. Zo kiest u de zonnepanelen in regio Nieuwegein die het meest passend zijn bij uw financiën en eisen.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Zijn zonnepanelen op mijn dak mogelijk?

Veel daken in Nieuwegein zijn geschikt voor zonnepanelen. Vraagt u zich af of uw dak geschikt is? Het kan op diverse soorten daken. Denk hierbij aan dakpannen of riet. Zonnepanelen kunnen worden geplaatst op platte of schuine daken. Er zijn veel opties. Profiteer zo veilig en optimaal mogelijk van zonne-energie.

Al onze vakbekwame monteurs zijn QbisNL gecertificeerd, en plaatsen met zorg en aandacht zonnepanelen in Nieuwegein.

Maak van uw dak een zonnefabriek

Het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen is een verstandige keuze. Het is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Door zonnepanelen te plaatsen op uw dak, tovert u uw dak om in een zonnefabriek. U wekt uw eigen energie op in uw zonnefabriek.

Solar experience center -

Waarom juist nu kiezen voor zonnepanelen in Nieuwegein?

Beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Maar wat zijn nou redenen om specifiek zonnepanelen in Nieuwegein te nemen?

 • Het zelf opwekken van zonne-energie
 • Het hebben van een lagere jaarlijkse energie rekening
 • De hulp van de overheid
Solar Experience - U wekt uw eigen zonne-energie op

U wekt uw eigen zonne-energie op

Het is erg leuk om gebruik te maken van uw eigen zonnestroom. Ook is het voordelig voor uw portemonnee. Zo waren er in Nieuwegein in 2021 gemiddeld 1032 zonuren!

Solar Experience - U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

Steeds meer daken in Nieuwegein hebben zonnepanelen. Dat is u vast opgevallen. Dit is logisch, u verdient namelijk gemiddeld € 1.027,- per jaar hiermee!

Solar Experience - U wordt geholpen door de overheid

U wordt geholpen door de overheid

De overheid wil eigen groene energie stimuleren. U betaalt daarom sinds januari 2023 0% btw op zonnepanelen. Voorheen betaalde u 21% btw en kon u deze terugvragen bij de belastingdienst. Vandaag de dag kost het u dus nog minder moeite om zonnepanelen aan te schaffen!

5
Gerard Fianen

Prima ervaring. Denken mee, luisteren naar je wensen en passen offerte daarop aan. Soepele installatie (45 panelen solar systeem in een dag, was om 17.30 operationeel) en ik kan na 6 maanden bevestigen dat de specificaties waargemaakt zijn. Voor mij was het belangrijk dat ze zelf de installateurs hebben in plaats van uitbesteden. Contact met Eddy en Jordy verliep prettig.

lees meer
5
Gerald Dirksen

Wij zijn echt tevreden. We hebben gezamenlijk met 3 woningen een systeem laten plaatsen door Solar Experience Center. In het voortraject op de zaak en bij ons thuis op locatie een helder, duidelijk en compleet advies gekregen.

Keurig volgens afspraak zijn de systemen gelegd en aangesloten. Dit is netjes en kundig gedaan door het team. Het systeem werkt naar behoren en we zijn er echt blij mee.
Wij raden Solar experience center bij u aan.

lees meer
5
Adrie Westerveld

Voor 4 weken geleden hebben wij diverse installateurs van zonnepanelen om een offerte gevraagd. Solar Experience Center was zo netjes om als enige in de avond even bij ons langs te komen om door te spreken wat onze wensen waren. Na ons gesprek heeft Jordy een nette offerte gemaakt.

Afgelopen donderdag waren ze begonnen om de hele installatie op het dak te monteren. Eerst moest de oude installatie gedemonteerd worden, wat ze zeer netjes hebben gedaan. Ze hebben alles netjes bewaard zoals gevraagd en ook alles netjes in de schuur gezet, gewoon top. Zaterdag zijn ze terug geweest om de rest van de installatie af te maken. Aan het einde van de middag was alles zeer netjes opgeleverd.

Ondanks privé omstandigheden in de familie van de eigenaren van Solar Experience Center, waren deze steeds erg attent en uiterst behulpzaam. De zonnepanelen zijn top gemonteerd en alles is netjes achter gelaten. Echt een aanrader voor iedereen die een echt betrouwbaar bedrijf zoekt. Wij wonen in Beusichem en zullen iedereen dit bedrijf aanraden.

Hier krijg je een nette service en behandeling!

lees meer

Waar dient u aan te denken?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Dit is eigenlijk enkel het geval wanneer u in een monumentaal pand woont. U kunt voor de zekerheid een vergunningcheck doen op het Omgevingsloket. Mocht u een vergunning nodig hebben, kunt u die hier ook aanvragen.

U moet altijd voldoen aan het Bouwbesluit, ook wanneer u geen vergunning nodig heeft. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor. Denk hierbij aan bouwtechnische eisen, als bijvoorbeeld sterkte en brandveiligheid. Ook dient er rekening te worden gehouden met de ontwerprichtlijnen zodat de panelen passen bij uw woning en de omgeving. En dan als laatste ook het bestemmingsplan. Hier staan regels in over bijvoorbeeld de maximale oppervlakte.

De financiering en de opbrengst

U bent vast benieuwd wat zonnepanelen op jouw dak in Nieuwegein u aan opbrengst geeft. Heeft het wel zin om te investeren in zonnepanelen? Duurzaamheid en de rekening van de energie zijn hierbij factoren die van belang zijn.

De opbrengst per jaar hangt af van meerdere factoren die hierop van invloed zijn. Onder andere de ligging, het type zonnepanelen en de grootte van het dak spelen hierbij een rol. Op basis van een persoonlijk gesprek vertellen onze specialisten u graag meer over het rendement dat te behalen valt voor u.

Kiezen voor kopen of leasen, subsidies Nieuwegein

Onze experts denken ook graag met u mee over het gebruik maken van subsidies en financiering van zonnepanelen in Nieuwegein. Leasen of kopen is hierbij een afweging van groot belang.

Naast de aanschaf van panelen door uzelf, zijn er nog meer opties. Denk hierbij aan het nemen van opties tot verduurzaming via de hypotheek of een lening voor duurzaamheid die de overheid uitgeeft.

Leasen en kopen hebben beide voordelen. Leasen is het huren van panelen voor een bepaalde tijd. U kunt zo gelijk het verschil zien in de rekening voor u energie. Deze is lager vanaf het gebruik. Wanneer de looptijd van het leasen voorbij is kunt u de panelen kopen, voor een gunstig tarief. Echter, deze optie is in totaal wel duurder dan de panelen meteen van eigen geld kopen.

Ook voor de regio's Buren, Culemborg, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Zeist kunt u bij Solar Experience Center terecht!

Zelf ervaren welk nut zonnepanelen voor u hebben?
Solar Experience Center -

Veelgestelde vragen

Hoe zitten zonnepanelen vast op een plat dak?

Vaak plaatsen wij de panelen op platte daken achter elkaar in rijen. Hierbij wordt een kleine afstand tussen de rijen bewaard. Zo wordt voorkomen dat er schaduw valt op de panelen. Op deze manier zorgen we voor de beste opbrengst per paneel.

Waarom liggen zonnepanelen schuin?

Voor de beste opbrengst, worden de panelen schuin gelegd. Dit betekent echter wel dat ze meer wind vangen. Om ervoor te zorgen dat uw panelen stevig op uw dak liggen, dient u deze te zwaarder te maken met ballast.

Hoe liggen zonnepanelen op het dak?

In theorie is dé ideale hellingshoek voor zonnepanelen 35 graden. Dit geldt echter alleen voor panelen die op het zuiden zijn gericht. Wanneer ze liggen richting het noorden of het oost-westen, is een kleine hoek weer beter. Denk hierbij aan een hoek van 10 tot 15 graden. Kom gerust eens langs in onze showroom. Onze experts voorzien u graag van advies en helpen u graag verder.

Hoe ver moeten zonnepanelen van de dakrand?

Hiervoor geldt de standaard regel: behoud een afstand, net zo lang als de hoogte van het paneel. Bij een schuin dak is een afstand van 30 tot 40 cm altijd goed.

Dit is de standaard. Er kan zich altijd een uitzondering voordoen. Onze experts zorgen ervoor dat uw zonnepanelen altijd goed liggen!

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is expert in het voorzien en plaatsen van een breed scala aan systemen die u voorzien van duurzame energie. Wij hebben niet alleen panelen geplaatst, maar ook zonneboilers en infrarood verwarmingen. Alles om huizen en panden vrij te maken van aardgas.

Wilt u weten wat u met uw huis of bedrijf kunt bereiken met energie die duurzaam is? Kom dan naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze experts geven u eerlijk advies op maat. We denken met u mee en laten u de diverse opties zelf ervaren in onze showroom.

Ook met andere duurzame oplossingen kunnen wij u helpen. Bekijk onze website voor meer ideeën.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak en ontvang een offerte op maat.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg