Solar Experience Center is uw zonnepanelen specialist in de regio Midden-Nederland.

Woont u in de omgeving van Tiel en bent u benieuwd of er zonnepanelen op uw dak passen? Maar liefst 66% van de woningen is al geschikt voor zonnepanelen. Wij van Solar Experience Center adviseren u eerlijk en vakkundig over zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand in Tiel.

Kom langs bij het Solar Experience Center in Culemborg: een informatiecentrum en showroom ineen. Bekijk diverse typen zonnepanelen en opstellingen op onze modelwoning, en krijg advies van onze specialisten over welke zonnepanelen het beste bij uw wensen past.

Maak uw woning of bedrijfspand in Tiel energiezuiniger: kies voor de zonnepanelen van Solar Experience Center.

Zelf ervaren wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen?
Gratis advies
Solar experience center -

Eerlijk advies over zonnepanelen in Tiel

Gemeente Tiel heeft als doel om in 2050 energieneutraal te zijn. Veel inwoners in Tiel profiteren al van duurzame energie. Kies ook voor zonnepanelen en verduurzaam ook uw woning!

Onze monteurs maken uw woning of bedrijfspand aardgasvrij en/of energiezuiniger door middel van zonnepanelen. U krijgt van ons enkel eerlijk en deskundig advies. We willen met u in gesprek over uw wensen, doelen en financiële mogelijkheden. Zo zoeken we samen naar het beste type zonnepanelen en de meest gunstige opstelling. Op deze manier krijgt u persoonlijk advies en panelen van de beste kwaliteit.

Naast het feit dat zonnepanelen 100% duurzame energie is, levert het ook financiële voordelen op. U wekt namelijk uw eigen elektriciteit op. Hierdoor bent u minder afhankelijk van de energieprijs. Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, begint u direct met besparen!

Solar experience center -

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Zo’n 1.500 daken in Tiel zijn al voorzien van zonnepanelen. Maar niet ieder zonnepaneel is hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende soorten, met allen hun eigen voordelen.

Ze zijn over het algemeen in te delen in 3 categorieën:

  • Mono zonnepanelen
  • Poly zonnepanelen
  • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Deze zonnepanelen worden ook wel monokristallijn genoemd. De structuur van het silicium van deze panelen bestaat namelijk uit één groot kristal. Door de manier van produceren hebben deze zonnepanelen het hoogste rendement van de drie soorten.

De mono panelen zijn vrij donker, hebben een effen structuur en zien er egaal uit. Door de afgeronde hoeken van de cellen zijn er kleine witte of zwarte ruitjes tussen de cellen te zien. Vanwege hun hoge en stabiele opbrengt worden ze onder meer ingezet op kleine daken.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Deze zonnepanelen zijn lichter dan mono panelen, en blauw van kleur. Hoewel deze zonnepanelen ook gemaakt zijn van silicium, is het productieproces een stuk ingewikkelder. De opbrengt is iets lager dan van het mono zonnepaneel, maar ze zijn een stuk goedkoper, en worden daarom vaker gelegd op grotere en gunstig gelegen daken.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dit zijn egale zwarte zonnepanelen, met een zwarte frame. Ze zijn, net als poly panelen, geschikt voor wat grotere daken. Het productieproces is een stuk milieuvriendelijker dan bij de andere zonnepanelen. Door de lichtgevoeligheid van de panelen kan er voor een lange periode per dag energie opgewekt worden. Vooral op erg warme en zonnige dagen presteert dit type zonnepaneel beter. Naast de 30 jaar garantie heeft het een hoge prestatiegarantie.

Verschillen tussen leveranciers

Niet alleen zijn er verschillende zonnepanelen, maar er zijn ook verschillende leveranciers. Wij van Solar Experience Center hebben voldoende ervaring met het installeren van zonnepanelen in Tiel. We bieden enkel de beste kwaliteit en uitstekende service.

Wij zijn goed thuis in de zonnepanelenmarkt en kennen de voor- en nadelen van de leveranciers en hun panelen. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen we u adviseren over de zonnepanelen die het beste passen bij uw woning of bedrijfspand in Tiel, uw wensen en financiële situatie.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Kunnen er zonnepanelen op mijn dak?

In de gemeente Tiel is maar liefst 66% van de woningen al geschikt voor zonnepanelen. Van dakpannen tot golfplaten en van bitumen tot riet. We plaatsen de panelen zowel op schuine als op platte daken. Op platte daken gebruiken we een speciale onderconstructie voorzien van ballast, zodat u veilig en optimaal profiteert van zonne-energie.

Samen zoeken we de beste zonnepanelen voor uw dak. Ook bekijken we de beste manier om de panelen op uw dak aan te brengen.

Al onze vakbekwame monteurs zijn QbisNL-gecertificeerd, en plaatsen met zorg en aandacht zonnepanelen in de gemeente Tiel.

Solar experience center -

Rendement & financiering

Natuurlijk wilt u weten wat zonnepanelen op uw dak in Tiel u kunnen opleveren. Zowel op het gebied van duurzaamheid, als voor uw energierekening.

Dit is echter afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de ligging van de panelen ten opzichte van de zon, de hoek van instraling en het aantal uren zon per jaar. De adviseurs van Solar Experience Center vertellen u in een persoonlijk gesprek alles over het rendement dat u kunt behalen.

Leasen of kopen?

Ook denken we graag mee over de mogelijkheden van het benutten van subsidieregelingen en de financiering van de zonnepanelen in Tiel. We bekijken wat voor u interessanter is: leasen of kopen.

Kopen kan met eigen geld, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan een duurzaamheidslening van de overheid, of het nemen van verduurzamingsmaatregelen via uw hypotheek.

Bij leasen huurt u de zonnepanelen voor een bepaalde tijd. Het voordeel hiervan is dat u gelijk kunt profiteren van een lagere energierekening. Aan het einde van de looptijd kunt u voor een relatief klein bedrag eigenaar worden van de zonnepanelen. Deze optie is uiteindelijk wel duurder, dan wanneer u de panelen direct zelf aanschaft.

Btw-teruggave

Koopt u als particulier de zonnepanelen voor u woning in Tiel? Dan verzorgen we voor u de btw-teruggave. Uw huis wordt namelijk een soort van energiebedrijfje en de belastingdienst ziet u als ‘ondernemer’. Om deze reden kunt u als eigenaar van het pand de btw voor de zonnepanelen terugvragen.

Zelf ervaren wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen?
Solar Experience Center -

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infrarood verwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.


Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg