Zonnepanelen Wijk bij Duurstede

Zoekt u een expert op het gebied van zonnepanelen in de buurt van Wijk bij Duurstede? Wilt u eerlijk en vakkundig advies? Dan helpen wij van Solar Experience Center u graag verder.

Maar liefst 66% van de daken in Nederland zijn geschikt voor panelen. Dit blijkt uit goed onderzoek. Daarom is het van groot belang dat u van eerlijk en juist advies wordt voorzien. Wij zullen u altijd passend advies geven waar u iets mee kan.

Wij nodigen u graag uit om langs te komen bij ons Solar Experience Center in Culemborg. Hier vindt u een info centrum en showroom in één. Een centrum waar u onze soorten panelen kunt zien. Daarnaast laten wij hier de diverse posities zien op onze voorbeeld woning. Maak gauw een afspraak en ontdek alle kansen die wij bieden!

Kies voor Solar Experience Center als uw partner in zonne-energie en ga voor een zuinig pand in Wijk bij Duurstede.

Gratis advies
Solar experience center -

Zonnepanelen Wijk bij Duurstede; bekijk de voordelen

CO2-vrije energie

Zonnepanelen worden vooral geplaatst omdat deze zorgen voor CO2 vrije energie. Ook wel groene stroom genoemd. Groene stroom wordt van steeds groter belang in de wereld. Groene stroom is stroom vanuit de natuur en daalt het broeikaseffect. Hoe mooi is het om hieraan bij te dragen? Daarnaast zijn zonnepanelen recyclebaar. Ook dit levert een positieve bijdrage aan het milieu en de economie.

Eigen energie

Maar panelen bieden nog veel andere voordelen. Door het gebruik van zonnepanelen wekt u uw eigen energie op. Hiermee bent u minder gebonden aan de prijs van energie en bespaart u flink wat geld. Met 1125 zonuren kunt u in Wijk bij Duurstede tot wel 820 euro per jaar besparen. Zeker de moeite waard!

Solar Experience Center helpt u graag verder bij de aanschaf van zonnepanelen. Onze zonnepanelen zijn enkel van de beste kwaliteit en van een hoge klasse. Samen zorgen wij ervoor dat u het hoogst mogelijke rendement kunt behalen. Dit doen wij door u goed te adviseren, de beste zonnepanelen te leveren en de zonnepanelen op een juiste manier te installeren. U kunt van ons enkel het beste verwachten!

Solar experience center -

Projecten

Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen Huis ter Heide

 • Aantal panelen: 300
 • Oriëntatie: Oost/West
 • Prestatie Wp: 88.500
 • Opbrengst per jaar kWh: 75.225
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Amersfoort

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 3.840
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.456

De verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen. Iedere soort kent haar eigen kenmerken en voordelen. Over het algemeen zijn de verschillende soorten zonnepanelen in de volgende drie categorieën in te delen.

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Mono zonnepanelen

Mono zonnepanelen

Mono zonnepanelen worden ook wel monokristallijn genoemd. Dit type zonnepaneel heeft haar naam te danken aan de structuur van het silicium. Deze bestaat namelijk uit een groot kristal. Mono zonnepanelen hebben van de drie bovenstaande zonnepanelen het hoogste rendement. Dit komt door de manier van produceren.

Mono zonnepanelen zijn zeer donker, hebben een gelijkmatige structuur en hebben een egaal uiterlijk. De cellen van de mono zonnepanelen hebben afgeronde hoeken. Hierdoor zijn er kleine witte of zwarte ruitjes tussen de cellen zichtbaar. Mono zonnepanelen hebben een hoge en stabiele opbrengst. Daarom wordt dit type zonnepaneel voornamelijk ingezet op kleine daken.

Solar Experience - Poly zonnepanelen

Poly zonnepanelen

Poly zonnepanelen zijn blauw van kleur en een stuk lichter dan mono zonnepanelen. Het productieproces van poly zonnepanelen is een stuk complexer. Dit ondanks dit type zonnepanelen ook van silicium gemaakt is.

Poly zonnepanelen worden voornamelijk ingezet op grote en gunstig gelegen daken. Dit komt doordat poly zonnepanelen een stuk goedkoper zijn. Echter, leveren poly zonnepanelen ook iets minder op.

Solar Experience - Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn zwarte egale zonnepanelen en zijn voorzien van een zwart frame. Ook dunne film zonnepanelen worden voornamelijk gebruikt voor grote daken. Het productieproces van dunne film zonnepanelen is een stuk milieuvriendelijker dan dat van de andere.

Dunne film zonnepanelen zijn lichtgevoelig waardoor de zonnepanelen voor een lange periode per dag energie op kan wekken. Vooral op arme en zonnige dagen presteert dit type het beste. Daarbij zit er op dunne film zonnepanelen 30 jaar garantie en hebben ze een hoge prestatiegarantie.

Diverse leveranciers, soorten zonnepanelen en prijzen

Naast de verschillende soorten zonnepanelen zijn er ook verschillende leveranciers. Solar Experience Center is dé leverancier voor u in Wijk bij Duurstede. Wij hebben jarenlange ervaring en bieden enkel de beste service.

Wij kennen de markt van zonnepanelen door en door en zijn bekend met alle voor- en nadelen van de leveranciers. Wij zullen altijd eerlijk en transparant zijn. Laat u adviseren door Solar Experience Center! Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gratis advies

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op vele soorten daken geplaatst worden. Zo ook in Wijk bij Duurstede. Zowel schuine als platte daken bieden een uitstekende ondergrond voor zonnepanelen. Wij bekijken uw situatie en komen met passend advies. Zo profiteert u veilig en optimaal van uw toekomstige zonnepanelen. Vaak heeft u niet eens een vergunning nodig! Onze vakkundige monteurs zijn QbisNL gecertifieerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw zonnepanelen met zorg en aandacht geplaatst worden.

Solar experience center -


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Waarom juist nu kiezen voor zonnepanelen in Wijk bij Duurstede?

Zoals benoemd zijn zonnepanelen goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Maar waarom kiest u voor zonnepanelen in Wijk bij Duurstede?

 • U wekt zelf zonne-energie op
 • U heeft jaarlijks een lagere energie rekening
 • U krijgt hulp van de overheid
Solar Experience - U wekt zelf zonne-energie op

U wekt zelf zonne-energie op

Het is leuk om gebruik te maken van uw eigen zonne-energie. Daarbij is het goed voor de portemonnee. In Wijk bij Duurstede zijn gemiddeld 1125 zonuren per jaar!

Solar Experience - U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

U heeft jaarlijks een lagere energie rekening

U vindt steeds meer daken in Wijk bij Duurstede met zonnepanelen. Dat moet u vast opgevallen zijn. Logisch, want u kunt wel € 820,- per jaar besparen!

Solar Experience - U krijgt hulp van de overheid

U krijgt hulp van de overheid

De overheid wil groene energie graag stimuleren. Ook het gebruik van eigen groene stroom. Daarom hoeft u vanaf 1 januari 2023 geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Voorheen kon u dit na het plaatsen terugvragen, nu hoeft u het sowieso niet te betalen. Scheelt een hoop werk!

Wat levert het op?

Dat zonnepanelen energiekosten besparen is algemeen bekend. Maar wat levert het precies op? Hier vertellen wij u graag meer over.

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren zoals de ligging van uw woning, het type zonnepanelen en de grootte van uw dak. Wij bekijken graag uw situatie. Op basis daarvan kunnen wij u meer vertellen over het rendement dat voor u te behalen valt.

Kopen of leasen: wat is voordeliger?

De keuze tussen het kopen of leasen van zonnepanelen kan erg ingewikkeld zijn. Wij helpen u hier graag mee. Leasen van zonnepanelen betekent dat u voor een bepaalde tijd zonnepanelen huurt. Hiermee kunt u gelijk het verschil in de energierekening zien. Deze is vanaf gebruik meteen een stuk lager. Wanneer de bepaalde tijd is verlopen kunt u ervoor kiezen om de zonnepanelen aan te schaffen. Dit voor een redelijk gunstig tarief. Uiteindelijk is deze opties wel prijziger dan wanneer u zelf meteen zonnepanelen aanschaft.

Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over de mogelijkheden voor het gebruik van subsidies en de financiering van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede. Wij bekijken iedere mogelijkheid. Denk hierbij aan maatregelen voor verduurzaming (via de hypotheek) of een lening voor duurzaamheid (van de overheid). Deze opties kunnen voordeliger zijn dan het volledig zelf aanschaffen van zonnepanelen.

Ook voor de regio’s Breukelen, Buren, Culemborg, Doorn, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Zaltbommel en Zeist kunt u contact met ons opnemen.

Zelf ervaren welk nut zonnepanelen voor u hebben?
Solar Experience Center -

Veelgestelde vragen

Waarom liggen zonnepanelen altijd schuin?

Dit wordt gedaan om de maximale opbrengst uit de panelen te halen. Het enige nadeel is dat ze meer wind vangen wanneer ze schuin liggen. Geen probleem! Wij leggen de zonnepanelen stevig op uw dak en zorgen ervoor dat ze blijven liggen.

Wat is de ideale hellingshoek voor panelen op het dak?

Wanneer zonnepanelen op het zuiden zijn gericht is de ideale hoek 35 graden. Wanneer deze richting veranderd, geldt dit ook voor de hellingshoek. Misschien moeten ze meer richting het noorden of oost-west liggen. Dan vermindert de ideale hellingshoek. Dan moet u denken aan een hoek van 10 tot 15 graden.

Elke situatie is en elk huis staat anders. Wij bespreken met u de beste manier om de panelen te plaatsen op uw dak.

Wat is de afstand die zonnepanelen moeten hebben van de rand van het dak?

Mocht u een schuin dak hebben, zit u met 30 tot 40 cm altijd goed. Verder is er voor platte daken een standaard regel. De hoogte van het paneel bepaalt namelijk de afstand tot de rand van het dak. Deze komt overeen.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Wij weten hoe wij daarmee om moeten gaan. Zo weet u altijd zeker dat uw panelen goed worden gelegd.

Zonnepanelen op een plat dak, hoe plaatsen we ze?

Panelen worden altijd in rijen geplaatst op een plat dak. Wij zorgen ervoor dat de afstand tussen deze rijen genoeg is, zodat er geen schaduw op de andere panelen valt. Zo zorgen we altijd voor een optimale opbrengst met uw panelen.

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in zonnepanelen. U kunt ook bij ons terecht voor zonneboilers en infrarood verwarmingen. Voor alle energiezuinige en aardgasvrije voorzieningen kunt u bij Solar Experience Center terecht.

Wilt u uw pand verduurzamen? Maak dan gauw een afspraak bij Solar Experience Center. Wij denken graag met u mee. Ontdek onze mogelijkheden! Hopelijk tot snel!

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg