De betrouwbare regionale installateur voor zonnepanelen.

Solar Experience Center is een regionale aanbieder en installateur voor Zonnepanelen in Zaltbommel. Wel zo belangrijk, want duurzaamheid gaat verder dan zelf stroom opwekken alleen. Door regionaal te werken, dragen we een extra steentje bij aan de duurzaamheidsgedachte. Maar natuurlijk is er meer…

De huidige markt geeft u veel keus in aanbieders van zonnepanelen. Ook in Zaltbommel. Dit maakt het des te belangrijker een doordachte keus te maken. Tenslotte wilt u goed geïnformeerd zelf stroom opwekken met een zo hoog mogelijk rendement. Bij Solar Experience Center bent u verzekerd van:

 • Plaatsing van hoogwaardige zonnepanelen die u een hoog rendement leveren;
 • Maatwerkoplossingen, goed onderbouwd advies en een uitstekende service;
 • Van offerte tot oplevering, 'van meterkast tot dak' werkt u met dezelfde, ervaren partner;
 • Plaatsing door onze eigen Qbis NL gecertificeerde monteurs;
 • Garanties tot 30 jaar (merkafhankelijk) op uw zonnepanelen;
 • Schouw op locatie in Zaltbommel, of kom Solar Experience Center met modelwoning beleven in onze uitgebreide showroom.
Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?
Gratis advies
Solar experience center -

Verzekerd zijn van een duurzaam besluit

Innovatieve ontwikkelingen voor zonnepanelen hebben de laatste jaren niet stilgestaan. De jongste generaties zonnepanelen zijn lichtgevoeliger en zorgen zo voor een hoger rendement. Bij Solar Experience Center hebben werken we uitsluitend met bewezen, betrouwbare merken van naam. Dit linkt duur, maar is het niet. Tenslotte zit uw winst in het rendement dat u met uw zonnepanelen in Zaltbommel haalt. Kwaliteit en levensduur maken het verschil. Lees meer over onze merken zonnepanelen op onze pagina.

Solar experience center -

Projecten

Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Harderwijk

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid/Oost
 • Prestatie Wp: 4.800
 • Opbrengst per jaar kWh: 4.047
Lees verder
Particulier
Solar Experience -

17 Zonnepanelen Meteren

 • Aantal panelen: 17
 • Oriëntatie: Zuid/West
 • Prestatie Wp: 6.630
 • Opbrengst per jaar kWh: 5.497
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927

Zonnepanelen in Zaltbommel, stap-voor-stap

Waarschijnlijk heeft u al veel gehoord over de mogelijkheden van zonnepanelen. Dit neemt niet weg dat u nog met vragen zit. Tijdens een schouw op locatie nemen we de tijd om uw vragen te beantwoorden. U bent ook van harte welkom in ons ruim opgezette Experience Center waar u direct de diverse zonnepanelen en zonnecollectoren kunt bekijken. We inventariseren de mogelijkheden van uw pand en/of locatie in Zaltbommel en maken direct een berekening die inzicht geeft over investeringen, rendement en terugverdientijd. Voor de plaatsing van uw zonnepanelen van zowel hellende als platte daken, werken we van meterkast tot dak met ons eigen, vast team gecertificeerde installateurs. Het team dat de plaatsing van uw zonnepanelen in Zaltbommel verzorgt, zorgt voor het aanbrengen van de onderconstructie, plaatsing van de omvormer, de solar-bekabeling, legt de bedrading naar de meterkast aan en verzorgt aansluiting of uitbreiding op de groepenkast. Net werk, goed onderbouwde antwoorden en aanbiedingen en service zijn standaard. Op onze zonnepanelen geniet u 25 tot 30 jaar garantie.

Solar experience center -

Zonnepanelen of zonnecollectoren, wat is het verschil?

Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn twee verschillende producten met elk een eigen werking en functie. Zonnepanelen wekken door middel van zonlicht elektriciteit op die gebruik kan worden voor elektrische apparaten of het laden van een auto. Een zonnecollector is bestemd voor het opwarmen van water en wordt gecombineerd met een zonneboiler. Wanneer de ruimte het toelaat, kunt u zonnepanelen en zonnecollectoren prima naast elkaar gebruiken. Bent u naast zonnepanelen in Zaltbommel geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen en een zonneboiler of misschien wel infraroodverwarming? Ook dan helpen wij u graag.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Zonnepanelen op elk type dak

Heeft u een woning in Zaltbommel met een plat dak, een leidak of een rieten dak? Ook dan is plaatsing van zonnepanelen heel goed mogelijk. We bieden zonnepanelen voor alle mogelijke dakbedekking. Afhankelijk van uw specifieke situatie wordt een berekening opgesteld die u inzicht geeft in het type zonnepanelen dat gebruikt kan worden, de constructiemogelijkheden en het legplan. Dit plan van aanpak maken we uiteraard compleet met een rendementsbegroting.

Solar experience center -

Onze merken zonnepanelen

Een goede naam is geen vanzelfsprekendheid. Kwaliteit, betrouwbaarheid en ‘doen wat je zegt’, zijn daarvoor een vereiste. Om de kwaliteit van onze zonnepanelen te waarborgen, leveren en plaatsen we uitsluitend A-merk zonnepanelen.

Vanwege de innovatieve toepassingen, lange levensduur en het hoge rendement werken wij onder andere met de zonnepanelen van Hyundai met Hyundai met M6 Shingled Technology. De REC poly kristallijne panelen van REC met TwinPeak technologie zijn in staat om uit het hele kleurspectrum van instraling een hoog rendement behalen, wat deze zonnepanelen erg geschikt maakt voor het wisselvallige Nederlandse weer. Een optie voor zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen zijn de hoogwaardige zonnepanelen van Suntech die zelfs bij weinig licht een hoog rendement geven.

Solar Experience Center -

Veelgestelde vragen

Ik wil zonnepanelen plaatsen in Zaltbommel. Zijn er financieringsmogelijkheden?

Ja, die zijn er. Sinds 2023 is het voor particulieren niet meer mogelijk om zonnepanelen in Zaltbommel te plaatsen met gemeentelijke subsidie. Daarentegen heeft de overheid de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0%. Daarnaast kunt u een ‘Groen lening’ aanvragen die u kunt gebruiken voor de aankoop van zonnepanelen, zonnecollectoren en/of een zonneboiler. Meer informatie hierover kunt u aanvragen bij de gemeente Zaltbommel.

Geeft de gemeente Zaltbommel subsidie op zonnepanelen?

Wanneer u als particulier zonnepanelen aanschaft, kunt u geen gebruik meer maken van subsidiemogelijkheden. De overheid heeft hiertoe besloten omdat in vergelijk met de opkomst van zonnepalen deze nog relatief duur waren en minder rendement leverden dan de huidige generatie zonnepanelen.

Voor bedrijven die zakelijk zonnepanelen in Zaltbommel plaatsen zijn er nog wel mogelijkheden. Deze bestaan uit:

KIA: kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
EIA: Energieinvesteringsaftrek
SDE: voor grootverbruikers
ISDE: voor kleinverbruikers

De KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) maakt het eigenaren van zakelijke zonnepanelen mogelijk om tot maximaal 28% van de investering af te trekken van de zakelijke winst (stand 2023).

De EIA (Energieinvesteringsaftrek) is een eenmalig belastingvoordeel bij investering in een zonnestroominstallatie van 45% van de investeringskosten op de fiscale winst.

De SDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is beschikbaar voor zakelijke kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 3 x 80 ampère. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per KWp. (Stand 2023)

Mag je zonder vergunning zonnepanelen plaatsen in Zaltbommel?

In de meeste gevallen is voor het plaatsen van zonnepanelen in Zaltbommel op particuliere woningen geen vergunning nodig. Uitgezonderd kunnen zijn: monumentale panden, panden met een beschermd stads- of dorpsgezicht en zonnepanelen die aan gevels bevestigd worden. In dat geval kan het nodig zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Zaltbommel.

Zijn er speciale regels voor zakelijke zonnepanelen in Zaltbommel?

Zakelijk zonnepanelen heeft voordelen. Als bedrijf straalt u een groen imago uit. De overheid komt uw investering tegemoet met diverse subsidieregelingen. Daarnaast verlagen zonnepanelen uw energielabel. Kantoren van meer dan 100m3 dienen vanaf 1 januari 2023 energielabel C hebben. Ook doet u een duurzame investering: het terugverdienmodel is altijd vele jaren minder dan de levensduur van uw zonnepanelen.

Zakelijke zonnepanelen in Zaltbommel mag u alleen als zakelijk aanmerken, wanneer minimaal 10% zakelijk wordt gebruikt. Voor ZZP die aan huis werken of de opgewekte stroom verdelen tussen privé en zakelijk, kan dit een grijs gebied zijn en vragen oproepen waar u recht op hebt, en aan welke regels u moet voldoen. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van mogelijke vragen.

De regels voor plaatsing waaraan u moet voldoen gelijk aan die van particulieren. Dit betekent dat het nodig is om te controleren of u een vergunning nodig heeft en deze indien nodig moet aanvragen.

Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg

Solar Experiance Center Midden-Nederland is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen, maar ook zonneboilers en infraroodverwarming.
Alles voor energiezuinige en aardgasvrije woningen en bedrijfspanden.

Wilt u weten wat u met uw huishouden of bedrijf kunt bereiken met duurzame energie? Kom dan op afspraak naar ons Solar Experience Center in Culemborg. Onze adviseurs geven u persoonlijk en eerlijk advies. We denken met u mee en laten u de diverse mogelijkheden zelf ervaren in onze inpandige modelwoning.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Wij zijn er voor iedereen in de regio's: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Bezoek ons Solar Experience Center in Culemborg