Zonnepanelen Zeist

De voordelen van de zonnepanelen van Solar Experience Center betalen zich uit! Bent u op zoek naar een goede leverancier voor zonnepanelen in Zeist? Solar Experience Center is een ervaren, regionale aanbieder van zonnepanelen, -collectoren, -boilers en infrarood panelen van hoge kwaliteit voor Midden-Nederland, waaronder Zeist.

Van informatieaanvraag tot oplevering werkt u samen met één expert partner. De voordelen van Solar Experience Center betalen zich uit in:

 • Hoogwaardige panelen van de nieuwste generatie voor een hoog rendement en lange levensduur
 • Géén aanbetaling. Wél goed maatwerkadvies en een uitstekende service
 • Betrouwbaarheid en transparantie: uw eindfactuur is gelijk aan de offerte
 • Uw project in Zeist wordt van dak tot meterkast verzorgd door onze eigen gecertificeerde installateurs.
Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Kiezen voor zonnepanelen in Zeist? Dit zijn de voordelen.

Zonnepanelen zijn enorm populair. Dit komt door de vele voordelen die zonnepanelen bieden. Een van de belangrijkste voordelen is dat u met zonnepanelen in Zeist, zelf duurzame energie opwekt. Zonne energie is een onuitputtelijke bron. Panelen leveren u niet alleen een flinke financiële besparing op, u draagt ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Om hier ook zelf aan bij te dragen kiezen wij voor A-merken die panelen op een milieuvriendelijke wijze produceren en/of panelen die voor minimaal 90% recyclebaar zijn.

Forse geldbesparing

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de energieprijzen allesbehalve stabiel zijn. Met panelen op jouw dak, kunt u zelf een halt toeroepen aan stijgende prijzen. Met de huidige energieprijzen verdient u uw investeringskosten snel terug. Daarna profiteert u nog tientallen jaren van stroom die de zon u levert. Dit is gratis! U heeft enkel daglicht nodig om uw woning of pand van stroom te voorzien.

Bij Solar Experience Center werken enkel eigen installateurs en monteurs. Deze zijn altijd gecertificeerd en goed opgeleid. Dit betekent dat we niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van derden. Bijna altijd kunnen wij zonnepanelen in Zeist op de afgesproken datum binnen één dag leggen.

Solar experience center -

Projecten

Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen Huis ter Heide

 • Aantal panelen: 300
 • Oriëntatie: Oost/West
 • Prestatie Wp: 88.500
 • Opbrengst per jaar kWh: 75.225
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Amersfoort

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 3.840
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.456

In één dag geplaatst

Voor jouw zonnepanelen in Zeist kiezen we voor bewezen kwaliteit. Dit wil zeggen: panelen met een lange levensduur, een hoge lichtgevoeligheid voor een hoog rendement en duurzaamheid voor minder onderhoud en slijtage. Om deze belofte waar te maken kiezen we voor de innovatieve high-end zonnepanelen van Canadian Solar, Hyundai, REC en Suntech. Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, weet u dus altijd dat u de passende panelen voor uw situatie heeft. Wij helpen u ook met het bepalen van hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Uw zonnepanelen in Zeist: een slimme en duurzame investering

Zonnepanelen zijn om veel redenen een slimme investering. Na de eenmalige aanschafkosten start u direct met het opwekken van energie en dus het besparen van geld. Gemiddeld ontstaat in het 6e jaar na het plaatsen van zonnepanelen het punt ‘break-even’. Vanaf dat moment heeft u de investeringskosten terugverdiend. Terwijl onze hoogwaardige zonnepanelen 25 tot 30 jaar meegaan. Investeren in zonnepanelen is dus altijd lonend. Voor uw financiële toekomst én voor de toekomst van het milieu.

Solar experience center -

Soorten zonnepanelen

Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen met ieder zijn voor- en nadelen. Al deze verschillende soorten kunnen grofweg in drie categorieën worden verdeeld:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono zonnepanelen, ook wel mono kristallijne zonnepanelen genoemd, zijn bijna zwart van kleur. Dit type zonnepaneel is gemaakt van silicium en heeft een effen structuur en ronde hoeken. Tussen de cellen zijn zwarte of witte ruitjes zichtbaar. Mono zonnepanelen worden voornamelijk gebruikt voor kleine daken.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly zonnepanelen, ook wel Poly kristallijne zonnepanelen genoemd, zijn blauw van kleur. Ook dit type zonnepaneel, ook wel pv paneel genoemd, is gemaakt van silicium.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dunne film zonnepanelen zijn grote, effen zwarte panelen en hebben een fraai aanzien. Dit type pv panelen wordt voornamelijk gebruikt op grote daken. Dunne film zonnepanelen zijn van de drie benoemde soorten het meest milieuvriendelijk.

Met dunne film zonnepanelen is het mogelijk om per dag een lange tijd energie op te wekken. Dit komt doordat dit type zonnepanelen erg lichtgevoelig is. Zelfs bij mist en schemer kan er nog energie opgewekt worden. Daarnaast komen dunne film zonnepanelen met 30 jaar garantie en geven ze ook nog eens een hoge prestatie.

Zonnepanelen als onderdeel van Energieneutraal Zeist in 2050

De gemeente Zeist zet zich in om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Het energieverbruik en de uitstoot van CO2 dient dus flink ingedamd te worden. De gemeente Zeist streeft naar een toekomst met 330.000 zonnepanelen op alle daken in Zeist en 35 hectaren aan zonnevelden.

In 2020 waren er in Zeist al 50.000 zonnepanelen op daken geplaatst. Het is niet zo dat elk dak geschikt is voor zonnepanelen,, en ook niet elk dak heeft een even gunstige ligging. Het streven van de gemeente Zeist is dat 60% van alle daken die geschikt zijn voor zonnepanelen daadwerkelijk voorzien zijn van zonnepanelen.

Wilt u meedoen met dit plan voor zonnepanelen in Zeist? Solar Experience Center is een regionale aanbieder van hoogwaardige, A-merk zonnepanelen die u een hoog rendement leveren gedurende een lange levensduur. Tijdens een vrijblijvend informatie gesprek rekenen wij graag voor u uit wat u met zonnepanelen kunt besparen en verdienen.

Maar wij zijn er niet alleen voor de regio Zeist. U kunt ook bij ons terecht voor andere regio's zoals: Buren, Culemborg, Doorn, Geldermalsen, Gorinchem, Houten, Leerdam, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede, Zaltbommel en Breukelen.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Veelgestelde vragen

Zijn er financieringen mogelijk voor zonnepanelen in Zeist?

Ja, die zijn er. Wanneer u uw woning wilt verduurzamen kunt u tegen een zeer lage rente of zelfs 0% rente (lagere inkomens) geld lenen om zonnepanelen te financieren. Het bedrag dat u voor verduurzaming van uw woning en het financieren van zonnepanelen in Zeist kunt lenen ligt tussen de € 1.000,- en € 65.000,-. Voor de gemeente Zeist kunt u hierover meer informatie vinden op de website van het Zeister-initiatief: mijngroenehuis.nu.

Een verkapte vorm van financiering is de 0% btw-regeling die vanaf 1 januari 2023 op de aankoop van zonnepanelen van toepassing is. Ook kunt u, ondanks eerdere plannen van de overheid, de komende jaren nog steeds salderen. Dit is weliswaar geen financieringsmogelijkheid, maar is wel een mogelijkheid om de terugverdientijd te verkorten.

Verstrekt de gemeente Zeist subsidie voor verduurzaming door middel van zonnepanelen?

Net als andere gemeenten in Nederland, stimuleert ook de gemeente Zeist het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. De gemeente Zeist wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Subsidies op zonnepanelen zijn vanaf 1 januari 2023 niet meer mogelijk. Wel kunt u via het Nationaal Warmtefonds tegen (vaak) 0% rente de kosten voor zonnepanelen financieren. Deze financieringsmogelijkheid is mogelijk via de energiebespaarlening. De gemeente Zeist zelf verstrekt geen subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen in Zeist?

Meestal niet, maar er zijn uitzonderingen. Wanneer het gaat om een gemeentelijk- of rijksmonument dient u wél een (omgevings)vergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt wanneer uw woning in een beschermd stadsgezicht ligt. Dit doet u bij de gemeente Zeist. Omdat de gemeente Zeist zich inspant om in 2050 klimaatneutraal te zijn, heeft het ‘groenleges’ ingesteld. Dit is een kortingsregel van 50% op de reguliere kosten. Wanneer u panelen wilt plaatsen op een monumentaal pand of pand in beschermd stadsgezicht verleent de gemeente Zeist u dus 50% korting op de vergunningkosten.

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen laten installeren in Zeist?

Voor bedrijven die panelen plaatsen in Zeist, gelden ander regels en mogelijkheden dan voor particulieren. De kosten voor panelen voor zakelijk gebruik kunnen onder bepaalde voorwaarden in mindering worden gebracht. Dit is mogelijk wanneer minimaal 10% van de opgewekte stroom zakelijk wordt gebruikt. Financiële voordelen voor zakelijke panelen komen voort uit de volgende subsidies:

KIA (kleinschaligheids investerings aftrek): tot maximaal 28% van de investering is aftrekbaar van de zakelijke winst (stand 2023).

EIA (energie investerings aftrek): eenmalig belastingvoordeel van 45% van de investeringskosten in de panelen op de fiscale winst (stand 2023).

ISDE (Investerings subsidie duurzame energie en energiebesparing): subsidie voor zonnepanelen voor zakelijke kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 3 x 80 ampère (stand 2023).

ZZP’ers die aan huis werken en opgewekte stroom van zonnepanelen verdelen tussen privé en zakelijk, kunnen situatieafhankelijk deels gebruikmaken van de regelingen. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van mogelijke vragen.

Daarbij heeft u altijd een gecertificeerd installateur, zonnepanelen dienen altijd met precisie en zorg geplaatst te worden.

Het Solar Experience Center in Culemborg

In Culemborg ligt ons prachtige Solar Experience Center. Hier kunnen wij u informeren en adviseren. Daarnaast biedt ons Solar Experience Center u de mogelijkheid om de diverse opties zelf te ervaren.

Wij van Solar Experience Center zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen. Ook zonneboilers en infrarood verwarming! Voor alles voor een energiezuinig en aardgasvrij pand bent u bij Solar Experience Center welkom! Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in onze showroom.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Het Solar Experience Center in Culemborg