Zonnepanelen Zeist

Bent u van plan om uw woning of pand duurzaam te maken? Dan kunnen wij van Solar Experience Center u verder helpen. Voor al uw zonnepanelen in gemeente Zeist en regio kunt u bij Solar Experience Center terecht.

Wat wij precies voor u kunnen doen? Dat vertellen wij u graag in een persoonlijk gesprek. Hier geven wij met plezier advies over zonnepanelen in uw specifieke situatie. Neem gauw contact met ons op.

Of kom langs op afspraak in onze Solar Experience Center showroom. Hier kunnen wij u alles vertellen over onze zonnepanelen en kunt u de diverse opties op uw gemak zien. Wij zijn dé zonnepanelen installateur in omgeving Zeist.

Benieuwd wat zonnepanelen doen voor uw woning of bedrijfspand?

Gratis advies
Solar experience center -

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn enorm populair. Dit komt door de vele voordelen die zonnepanelen bieden.

Voor een duurzame toekomst

Een, en waarschijnlijk de belangrijkste, van deze voordelen is dat zonnepanelen duurzame eigen energie opwekken. Met het plaatsen van zonnepanelen zorgt u voor minder CO2-uitstoot en minder kernafval. Daarnaast worden zonnepanelen op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd en zijn zonnepanelen voor 90% recyclebaar. Ook veroorzaken zonnepanelen geen broeikasgassen. Met zonnepanelen zet u zich in voor een duurzame toekomst!

Onuitputtelijk

Een ander voordeel van zonne-energie is dat het een onuitputtelijke energiebron heeft: de zon. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen.

Bespaar geld

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u zonnepanelen koopt en laat installeren, geeft dit stroom dat door middel van zonnepanelen wordt opgewekt. Dit is gratis! Hierdoor bent u niet afhankelijk van prijsschommelingen van energieleveranciers. U heeft enkel daglicht nodig om uw woning of pand van stroom te voorzien.

Solar experience center -

Projecten

Zakelijk
Solar Experience -

Zonnepanelen Huis ter Heide

 • Aantal panelen: 300
 • Oriëntatie: Oost/West
 • Prestatie Wp: 88.500
 • Opbrengst per jaar kWh: 75.225
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Soest

 • Aantal panelen: 22
 • Oriëntatie: Deel oost en deel zuid
 • Prestatie Wp: 4.620
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.927
Particulier
Solar Experience -

Zonnepanelen Amersfoort

 • Aantal panelen: 12
 • Oriëntatie: Zuid
 • Prestatie Wp: 3.840
 • Opbrengst per jaar kWh: 3.456

Gemakkelijk en snel

Zonnepanelen kunnen gemakkelijk en snel geplaatst worden door een expert als Solar Experience Center. Dit kan meestal binnen een dag. Daarnaast hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig en heeft u weinig last van slijtage. Jouw zonnepanelen dienen enkel regelmatig schoongemaakt te worden.

Een ware investering

Zonnepanelen zijn een slimme investering. Men is namelijk bereid om meer geld neer te leggen voor een woning of pand dat is voorzien van zonnepanelen. U kunt bij verkoop plannen in de toekomst uw woning tegen een hogere prijs verkopen.

Premies en certificaten

De overheid wil het opwekken van groene stroom stimuleren. Daarom komt u vaak in aanmerking voor een subsidie van de overheid. Daarnaast kunt u een groene-stroomcertificaat aanvragen.

Solar experience center -

Soorten zonnepanelen

Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen met ieder zijn voor- en nadelen. Al deze verschillende soorten kunnen grofweg in drie categorieën verdeeld worden:

 • Mono zonnepanelen
 • Poly zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
Solar Experience - Wat zijn mono zonnepanelen?

Wat zijn mono zonnepanelen?

Mono zonnepanelen, ook wel mono kristallijne zonnepanelen genoemd, zijn bijna zwart van kleur. Dit type zonnepaneel is gemaakt van silicium en heeft een effen structuur en ronde hoeken. Tussen de cellen zijn zwarte of witte ruitjes zichtbaar. Mono Zonnepanelen worden voornamelijk gebruikt voor kleine daken.

Solar Experience - Wat zijn poly zonnepanelen?

Wat zijn poly zonnepanelen?

Poly Zonnepanelen, ook wel Poly Kristallijne Zonnepanelen genoemd, zijn blauw van kleur. Ook dit type zonnepaneel is gemaakt van silicium.

Solar Experience - Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dunne film zonnepanelen zijn grote, effen zwarte panelen en hebben een fraai aanzien. Dit type zonnepanelen wordt voornamelijk gebruikt op grote daken. Dunne film zonnepanelen zijn van de drie benoemde soorten het meest milieuvriendelijk.

Met dunne film zonnepanelen is het mogelijk om per dag een lange tijd energie op te wekken. Dit komt doordat dit type zonnepanelen erg lichtgevoelig is. Zelfs bij mist en schemer kan er nog energie opgewekt worden. Daarnaast hebben dunne film zonnepanelen naast 30 jaar garantie ook nog eens een hoge levering van prestatie.

Diverse leveranciers, soorten zonnepanelen en prijzen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, leveranciers en prijzen binnen deze markt. Daarom is een eerlijk en vakkundig advies zeer belangrijk. Onze adviseurs kiezen, samen met u, de beste zonnepanelen, leveranciers en prijzen voor uw situatie.

Wij nemen graag alle opties met u door. Wij zetten de verschillende soorten zonnepanelen, leveranciers en prijzen op een rij. Dit is voor ieder pand en iedere woning mogelijk.

Gratis advies


Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center - Solar experience center -

Zonnepanelen: wat levert het op?

Wij begrijpen maar al te goed dat u wilt weten wat zonnepanelen u op zouden kunnen leveren. Hierbij zijn een aantal zaken van belang zoals hoe duurzaam het is en wat uw energierekening is.

Denk hierbij ook aan de ligging van uw pand, het type paneel dat u gebruikt en de grootte van jouw dak in Zeist. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u meer vertellen over welke opbrengst er voor u te behalen valt.

Kopen of leasen?

Een lastige keuze. Beide hebben voor- en nadelen. Wanneer u zonnepanelen leaset, huurt u zonnepanelen voor een vaste tijd. U zult gauw verschil merken in uw energierekening. Wanneer de vaste lease tijd verlopen is kunt u ervoor kiezen om de panelen over te nemen. Uiteraard tegen een vrij gunstige prijs. Echter, blijven de kosten van zonnepanelen het laagst wanneer u ze direct aanschaft in plaats van leaset.

Het direct aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering. Gelukkig zijn er ook andere opties. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen voor het meer verduurzamen van uw pand of woning via de hypotheek. Of een lening voor duurzaamheid van de overheid. Wij denken graag met u mee!

Wij helpen u niet alleen in Zeist, maar ook in de regio's Buren, Culemborg, Geldermalsen, Houten, Nieuwegein, Tiel, Wijk bij Duurstede en Leerdam.

Zelf ervaren welk nut zonnepanelen voor u hebben?
Solar Experience Center -

Veelgestelde vragen

Hoe worden de panelen op het dak geplaatst?

Dé ideale hellingshoek voor zonnepanelen is 35 graden. Dit geldt dan voor zonnepanelen die op het zuiden gericht zijn. Als deze richting veranderd, veranderd de ideale hellingshoek ook. Mochten ze bijvoorbeeld meer richting het noorden of oost-west liggen, verminderd deze hoek. Het gaat dan om ongeveer een hoek van 10 tot 15 graden.

Elke situatie is anders. Samen bekijken en bespreken we de beste manier om zonnepanelen op uw dak te plaatsen.

Zonnepanelen liggen altijd schuin, waarom is dat?

Wanneer panelen schuin worden gelegd, levert dit de maximale opbrengst op. Ze vangen dan wel meer wind op. Maar dit is geen enkel probleem. Onze specialisten zorgen ervoor dat de panelen stevig op uw dak blijven liggen.

Hoe ver moeten zonnepanelen van de rand van het dak?

Er is een regel die hiervoor gebruikt wordt. De afstand van de rand van het dak is dezelfde afstand als de hoogte van het paneel. Heeft u een schuin dak? Dan zit u met een afstand van 30 tot 40 cm altijd goed.

Wij benoemen bovenstaand de regel die standaard gebruikt wordt. Maar een regel zou een regel niet zijn, als er geen uitzonderingen zijn. Onze experts weten hiermee om te gaan. Zo worden u zonnepanelen altijd goed geplaatst.

Hoe zitten de panelen vast op een dak dat plat is?

Eigenlijk plaatsen wij zonnepanelen op daken die plat zijn, in rijen achter elkaar. Hierbij zorgen we ervoor dat de afstand tussen de rijen genoeg is. Zo valt er geen schaduw op de andere panelen. Zo heeft u een optimale opbrengst per paneel.

Het Solar Experience Center in Culemborg

In Culemborg ligt ons prachtige Solar Experience Center. Hier kunnen wij u informeren en adviseren. Daarnaast biedt ons Solar Experience Center u de mogelijkheid om de diverse opties zelf te ervaren.

Wij van Solar Experience Center zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een breed scala aan duurzame energiesystemen. Niet alleen zonnepanelen. Ook zonneboilers en infrarood verwarming! Voor alles voor een energiezuinig en aardgasvrij pand bent u bij Solar Experience Center welkom! Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Neem direct contact op voor een adviesgesprek
Solar experience center - Het Solar Experience Center in Culemborg